Hem

Humanan toiminta on avainasemassa

Julkaistu: 2020-03-19

Humana toimii yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Seuraamme tiiviisti koronavirustilannetta Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, ja olemme ryhtyneet tilanteen vaativiin toimenpiteisiin.

Humanalla on asiantunteva ja osaava organisaatio ja valmiudet kriisien kohtaamiseen. Suhtaudumme tilanteeseen sen vaatimalla vakavuudella, ykkösasiana on asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus. 

Noudatamme tarkasti Suomen hallituksen 16.3.2020 antamaa ohjeistusta ja siihen mahdollisesti tulevia lisäyksiä. Seuraamme viranomaisten, erityisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n, tiedotusta ja ohjeistusta. Päivitämme muuttuvassa tilanteessa Humanan omaa toimintaa koskevia tarkempia linjauksia aktiivisesti.  

Pyrimme järjestämään henkilöstöllemme turvalliset puitteet tehdä töitä ja toiminnallamme rajoittamaan koronaviruksen leviämistä. 

Rajoitamme sosiaalisia kontakteja 

Hallituksen ohjeen mukaisesti olemme ottaneet käyttöön kiellon vierailla ikäihmisten ja muiden riskiryhmien kodeissa. Poikkeuksia tehdään vierailuihin vain saattohoitovaiheessa olevan asukkaan kohdalla. Olemme rajoittaneet vierailuja myös lastensuojeluyksikköihimme epidemian hillitsemiseksi. Hallitus kielsi myös päivätoiminnan, ja tätä ohjetta noudatamme. 

Korostamme henkilöstöllemme hygienian ja oireiden tunnistamisen tärkeyttä. Humana on antanut uusia ohjeita työntekijöille, jotta voimme parhaalla mahdollisella tavalla kantaa vastuumme koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä. Vältämme kaikkea tarpeetonta matkustamista ja tapaamisia julkisilla paikoilla. Käytämme tarpeen vaatiessa hyödyksemme digitaalisia apuvälineitä. Näin varmistamme, että asukkaat voivat pitää yhteyttä läheisiinsä myös koronavirusepidemian aikana. Myös asiakastyötä voidaan tehdä etäyhteydellä. 

Humanaan on perustettu valmiusryhmä, joka seuraa tiiviisti koronavirustilannetta ja päivittää toimintaohjeita tarpeen mukaanTiedotamme muutoksista henkilöstön lisäksi myös asiakkaita ja omaisia, kertoaksemme, miten suojaamme asiakkaitamme ja työntekijöitämme tässä poikkeustilanteessa. 

Lisätietoja antaa viestintäjohtaja Johanna Norrena 040 573 4007