Hem

Näin toimimme koronavirusepidemian aikana

Julkaistu: 2020-03-10

Humana seuraa tiiviisti COVID-19 koronavirustilannetta Suomessa. Toistaiseksi yksiköissämme tai henkilöstömme keskuudessa ei ole ilmennyt koronavirustartuntaa, mutta haluamme omalta osaltamme olla mukana ehkäisemässä viruksen leviämistä.

Suuri osa asukkaistamme on ikääntyneitä ja siten herkkiä infektioille. Mikäli sinulla on koronavirusinfektioon tai muuhun tartuntavaaralliseen tautiin sopivia oireita, epäilet olleesi kontaktissa koronavirustartunnan saaneen henkilön kanssa tai olet matkustanut koronaviruksen riskialueilla viimeisen 14 vuorokauden aikana, et voi valitettavasti vierailla yksikössämme juuri nyt. Vastuullisena palveluntuottajana haluamme suojata asiakkaitamme ja henkilöstöämme tartunnalta. Olet tervetullut meille normaalikäytäntöjen mukaisesti, mikäli erityistä tartuntatautiriskiä ei ole.

Ensisijaisesti Humana noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ja muiden viranomaisten antamia ohjeita. Kiinnitämme erityistä huomiota käsihygieniaan, ja toivomme, että myös yksiköissämme vierailevat noudattavat hyvää käsihygieniaa. Käytännössä se tarkoittaa huolellista, riittävän usein toistuvaa käsien pesua ja käsien huuhtelua desinfektioaineella. Käsihuuhdetta löytyy yksiköistämme. Koronavirusepidemian vuoksi olemme toistaiseksi luopuneet kättelystä. Mahdollisessa tartuntatautitapauksessa terveydenhuolto ohjeistaa meitä suojavarustuksen käytössä.

Humanaan on perustettu oma valmiustyöryhmä, jonka tehtävänä on kartoittaa mahdollisia koronavirukseen liittyviä riskejä asiakastyössämme ja varmistaa henkilöstömme ajantasainen tietämys koronavirukseen liittyvistä ohjeista.