Hem

Hotkunrannan hoivapalvelukokonaisuus on suunniteltu Kuusamon kaupungin toiveita kuunnellen

Julkaistu: 2020-06-26

Sokos Hotel Kuusamona aiemmin tunnettu rakennus kokee muodonmuutoksen, kun siitä saneerataan perusteellisesti nykyaikainen ja viihtyisä hoivapalvelukokonaisuus ikäihmisille ja muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Torankijärven rannan tuntumassa sijaitseva Humana Hotkunranta avautuu Kuusamossa syyskuussa 2020.

Hotkunrannan palvelukokonaisuutta on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Kuusamon kaupungin viranhaltijoiden kanssa, jotta palvelut vastaisivat parhaalla mahdollisella tavalla kuusamolaisten tarpeita. Parhaimmillaan julkisen ja yksityisen sektorin tiivis yhteistyö tuottaa oikeita palveluita oikeaan aikaan.

”Monipuoliset palvelut uusissa remontoiduissa tiloissa keskellä Kuusamoa vastaavat hyvin kuusamolaisten tarpeisiin. Nykyiset Humanan Vivanten palvelut keskitetään Hotkunrantaan, ja vahvistamme resurssejamme entisestään, joten voimme palvella asiakkaita vielä nykyistä laajemmin. Vivanten myötä meillä on valmiina erittäin hyvät esimiehet ja ammattitaitoinen henkilöstö”, Humanan asumispalveluiden operatiivinen johtaja Hanna Määttä kertoo.

Yhteisö tuo elämään väriä

Hotkunranta tarjoaa monipuolisia palveluita ja asumisvaihtoehtoja: valikoimaa riittää aina tehostetusta palveluasumisesta senioriasumiseen ja kotihoidon palveluihin.

”Senioriasukkaille on tarjolla erikokoisia vuokra-asuntoja samassa rakennuksessa palvelukodin kanssa, ja he voivat halutessaan osallistua palvelukodin päiväohjelmiin tai ruokailuihin. Senioriasukkaiden on mahdollista saada kotihoidon palveluita, joita tarjotaan myös muualle Kuusamon alueelle. Kotihoidon palveluihin sisältyvät esimerkiksi päivittäisissä toimissa ja lääkityksessä avustaminen, siivous ja kodinhoito. Hotkunrannan asukkaiden käytettävissä on myös oman fysioterapeutin palvelut”, palveluesimies Sari Kallio esittelee.

Asiakas voi valikoida tarjonnasta haluamansa palvelut. Mahdollisuus yksilöllisen kokonaisuuden räätälöintiin on hyödyllinen erityisesti senioriasukkaille, jotka vielä osin selviytyvät arjessaan itsenäisesti, mutta kaipaavat lisäksi turvaa, apua tai seuraa.

”Hotkunrannassa kenenkään ei tarvitse jäädä yksin, sillä sosiaalista elämää voi rikastuttaa osallistumalla erilaisiin ryhmäaktiviteetteihin”, Kallio toteaa.


Senioriasuminen kiinnostaa

Hotkunrannassa rakennustyöt ovat loppusuoralla.

”Talon saneeraus on melkein valmis. Tällä hetkellä asennetaan keittiökalusteita”, Hanna Määttä sanoo.

Remontti valmistuu kesäkuun aikana, jonka jälkeen rakennukseen tehdään viranomaistarkastukset. Elokuun alussa tiloja päästään kalustamaan ja sisustamaan. Valmistuttuaan Hotkunranta tulee olemaan viihtyisä koti 76 asukkaalle.

”Erityisesti senioriasunnot ovat herättäneet paljon kiinnostusta, ja vuokrasopimuksia on jo allekirjoitettu”, Määttä toteaa tyytyväisenä.

Elokuulle suunnitellaan myös avoimia ovia ja esittelytilaisuuksia, joiden järjestämisessä huomioidaan senhetkinen koronavirustilanne. Ensimmäiset asiakkaat pääsevät muuttamaan Hotkunrantaan 1. syyskuuta.

Lue lisää Hotkunrannasta