Hem

Humana vahvistaa tarjontaansa Jyväskylässä nuorten aikuisten 24h tehostetussa palveluasumisessa

Julkaistu: 2020-12-01

Humanan Jyväskylässä sijaitsevan nuorten aikuisten palveluyksikkö Sähäkän toiminta muuttuu 1.1.2021 alkaen kokonaan ympärivuorokautiseksi tehostetuksi palveluasumiseksi. Samalla otamme käyttöön uuden edullisemman vuorokausihinnoittelun.

Kevyempi palvelumuoto 12h kuntouttava palveluasuminen loppuu yksikössä. Humana tarjoaa Jyväskylän seudulla nuorille aikuisille 12h kuntouttavaa palveluasumista ja liikkuvaa tukea Itsenäistymiskodit Aavassa ja Aurissa, joten myös kevyemmän tuen palvelua on edelleen saatavilla.

Sähäkän nuorten aikuisten yksikkö on 18-30-vuotiaille nuorille aikuisille suunnattu aktiivisen asumiskuntoutuksen yksikkö, joka tarjoaa 24h tehostettua psykiatrista kuntouttavaa palveluasumista ja liikkuvaa tukea nuorille mielenterveyskuntoutujille, jälkihuoltonuorille ja nuorille aikuissosiaalityön asiakkaille. Sähäkkä sijaitsee Jyväskylässä Kortepohjan ylioppilaskylän asuinalueella.

Sähäkässä on ammattitaitoa tukea erityisesti nuoria asiakkaita, jotka psyykkisten oireiden vuoksi tarvitsevat tukea ja ohjausta itsenäistymisessä, arjen hallinnassa ja sosiaalisissa tilanteissa. Työskentelyä tehdään tiiviissä yhteistyössä nuoren omien verkostojen kanssa. Yksikön toimintaperiaatteet perustuvat käsitykseen kokonaisvaltaisesta ja toiminnallisesta ihmisestä. Monipuolisen toiminnan kautta nuori aikuinen saa kokemuksia omasta identiteetistään, vahvuuksistaan ja kehittämisen alueistaan, ja sitä kautta rakenteita itsenäistä elämää kohti. Kasvun tukemista ja kuntoutusta rytmittää tavanomainen arki, josta asukas yhteistyön edetessä ottaa yhä enemmän vastuuta itse.

Jani Nyyssönen Toiminnanjohtaja (Yhteisöllinen ja tuettu asuminen), Keski-Suomi 044 714 3981

 

Jyväskylässä nuorten aikuisten palveluasumista tarjoavat:

Sähäkkä
Itsenäistymiskodit Aava ja Auri
Itsenäistymiskoti Alkula