Hem

Humana järjestää Mieletön tulevaisuus -tapahtuman 9.2.2023

Julkaistu: 2023-01-11

Mieletön tulevaisuus -tapahtuman teemoina ovat nuorten hyvinvointi ja mielenterveys. Tapahtuman tavoitteena on jakaa raikkaita näkökulmia ja pohtia yhdessä keinoja nuorten ansaitseman tulevaisuuden turvaamiseksi. Tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti sosiaalialan nykyisille ja tuleville työntekijöille sekä hyvinvointialueiden päättäjille ja virkamiehille, mutta sen näkökulmat puhuttelevat laajempaakin yleisöä – tervetuloa mukaan!

On kahdenlaista mielettömyyttä. Parhaimmillaan se on jotain kutkuttavaa ja innostavaa, kaiken tavallisen yläpuolelle kohoavaa. Siltä jokaisesta nuoresta pitäisi tuntua tulevaisuuden edessä. Silti monella nuorella on tunne, ettei tulevaisuudessa ole mitään mieltä. Että se on väärällä tavalla mieletön. Mitä me sosiaalialalla voimme tehdä, jotta nuorten elämänpolku näyttäisi turvallisemmalta? 

Mieletön tulevaisuus -tapahtumassa haluamme tuoda yhteen sosiaalialan ammattilaiset pohtimaan ratkaisuja nuorten mielenterveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Syvennymme aiheeseen eri asiantuntijanäkökulmista, joissa tutustutaan nuorten mielenmaisemaan, ja siihen mitä me voimme yhdessä tehdä nuorten hyväksi, Humanan viestintä- ja vaikuttavuusjohtaja Tiia Soininen sanoo. 

Humanan ensimmäinen Mieletön tulevaisuus -tapahtuma järjestetään Helsingissä 9.2.2023. Tapahtuma on maksuton ja ohjelmaa on mahdollista seurata myös verkossa.  

Tapahtuma rakentuu kahdesta osasta. Ensimmäinen osa sisältää näkemyksellisiä puheenvuoroja yhteiskunnan eri toimijoilta ja toinen osa koostuu keskustelusta, jossa syvennytään aiheeseen eri näkökulmista.  

– Poliisin ennalta estävän toiminnan yksikön ylikonstaapeli Leea Virkkuselta kuulemme nuorten arjen vaaroista sekä poliisin toimista nuorten tukena. Puolustusvoimien everstiluutnantti Jussi Ylimartimo kertoo, onko maailmantilanne vaikuttanut nuorten mielialoihin ja miten tilannetta käsitellään armeijaan tulevien nuorten kanssa. Kolmannen puheenvuoron pitää piispa Teemu Laajasalo ja kuulemme pohdintaa siitä, mihin ja keneen nuoret uskovat, Soininen kertoo. 

Tapahtuman toisessa osassa syvennymme nuorten hyvinvointiin ja mielenterveyteen keskustelussa, johon ottavat osaa Vantaan kaupungin lapsiperheiden varhaisen tuen yksikön edustaja, Humanan perheohjaaja ja koulutettu kokemusasiantuntija sekä vastavalmistunut sosionomi. Keskustelussa syvennytään sosiaalialaan, lastensuojeluun ja ennaltaehkäisevään työhön, sekä pohditaan uskallusta auttaa ja ottaa apua vastaan. 

Mieletön tulevaisuus -tapahtuma järjestetään useamman kerran vuoden 2023 aikana eri puolilla Suomea. Julkaisemme lisää tietoa tulevista tapahtumista alkuvuoden aikana. 

Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan