Hem

Niittysara 2:ssa lasten arki on toiminnallista ja osallistavaa

Julkaistu: 2023-05-26

Toukokuussa avautuva Niittysara 2 on Humanan erityistason lastensuojeluyksikkö, jossa psyykkisesti oireilevien lasten ja nuorten hyvinvointia ja elämänhallinnan taitoja tukee ammattitaitoinen henkilöstö. Yksikkö sijaitsee samassa pihapiirissä maaliskuussa avatun Niittysara 1 -yksikön kanssa Pohjois-Pohjanmaalla Limingan Tupoksessa.

Hirsirakenteinen Niittysara on allergiavapaa ja aistiystävällinen

Humanan Niittysara 2 tarjoaa yksilöllistä tukea psyykkisesti oireileville lapsille ja nuorille. Yksikön toiminnassa korostuu omaohjaajatyöskentely, jossa osallistetaan lasta ja perhettä. Tätä tukee neuropsykiatrista- ja traumaosaamista hallitseva henkilöstö sekä yksikön vahvistettu henkilöstömitoitus. 

– Yksikössä arki on ohjattua ja sillä pyritään tukemaan lasten ja nuorten elämänhallinnan taitoja. Myös henkilökohtaiset viikko-ohjelmat ja perheen osallistaminen tukevat kuntoutumista. Yksikössä tulee toimimaan oma opetusryhmä, joka mahdollistaa tiiviimmän tuen koulunkäynnin haasteisiin, kertoo yksikönjohtaja Sanni Pietilä. 

Molempien Niittysaran yksiköiden toiminta tapahtuu uusissa hirsirakenteisissa tiloissa, jotka ovat allergiavapaat ja aistiystävälliset. Hirsirakennusten sisäilma tukee niin asukkaiden kuin työntekijöiden viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Yksiköiden tilat ovat kodinomaiset ja ne on suunniteltu lasten ja nuorten tarpeet huomioiden. 

Niittysara sijaitsee Tupoksen, Oulun ja Kempeleen palveluiden ja harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Lapsilla ja nuorilla on monipuoliset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja harrastamiseen. 

Tutustu Niittysara 2 -yksikköön