Mieletön tarina

Humana aloitti vuonna 2023 Mieletön tulevaisuus -tapahtuma­sarjan, jonka tavoitteena on pohtia keinoja nuorten ansaitseman tulevaisuuden turvaamiseksi ja jakaa näkökulmia eri puolilta sosiaalialaa. Vuonna 2024 Mieletön tulevaisuus siirtyi teattereihin Mielettömänä tarinana, joka esitetään neljä kertaa neljällä eri paikkakunnalla.

Hero

Mieletön tarina oli mieletön tarina. Aivan loistava juttu, joka palvelee ammattilaisia ja lastensuojelun asiakkaitakin monella tapaa.

Esityksestä sanottua

Päivämäärät ja paikkakunnat

  • 27.2.2024 Turku
  • 29.5.2024 Seinäjoki
  • 21.8.2024 Rovaniemi
  • 18.11.2024 Helsinki

Osallistuminen on maksutonta ja vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittautuminen eri paikkakunnilla aukeaa ajankohdan lähestyessä

Mieletön tarina

On kahdenlaista mielettömyyttä. Parhaimmillaan se on jotain kutkuttavaa ja innostavaa, kaiken tavallisen yläpuolelle kohoavaa. Silti monella nuorella on tunne, ettei tulevaisuudessa ole mitään mieltä. Että se on väärällä tavalla mieletön.

Mieletön tarina on käsikirjoitettu ja ohjattu interaktiivinen teatteritapahtuma, joka kertoo lastensuojelun piirissä elävän nuoren tarinan. Tarina pohjautuu nuorten ja heidän parissaan toimivien ammattilaisten kokemuksiin, joita on kerätty syksyn 2023 aikana työpajoissa ympäri Suomen. Yleisö osallistuu aktiivisesti tapahtumien kulkuun ja auttaa ratkomaan ammattinäyttelijöiden esittämien roolihenkilöiden eteen kasautuvia haasteita. Tarinassa pysähdytään keskeisiin käännekohtiin, joissa yleisö ohjaa roolihenkilöiden ajattelua, toimintatapoja ja käyttäytymistä.

Tapahtuman tavoitteena on vähentää ennakkoluuloja ja kutsua eri näkökulmien edustajat luomaan yhdessä hyvällä, paremmalla tavalla mieletöntä tulevaisuutta. Kysymme yhdessä, mitä me voimme tehdä, jotta nuorten elämänpolku näyttäisi turvallisemmalta?

Mieletön tarina on osa sosiaalialan palveluyritys Humanan Mieletön tulevaisuus -sarjaa. ArtSense vastaa tapahtuman taiteellisesta toteutuksesta.

Tapahtuman aikataulu

  • 12.00-12.30 Tervetuliaisjuoma lämpiössä
  • 12.30-13.45 Mieletön tarina, Osa 1
  • 13.45-14.15 Väliaika
  • 14.15-15.30 Mieletön tarina, Osa 2
  • 15.30-16.00 Asiantuntijakeskustelu ja yhteinen suunta
  • 16.00 Tilaisuuden päätös ja vapaamuotoista keskustelua lämpiössä

Käsikirjoitus ja näyttelijät

Käsikirjoitus: Vera Kiiskinen ja Niina Nurminen

Ohjaus: Niina Nurminen

Näyttelijät: Yasmin Ahsanullah, Vera Kiiskinen, Jarkko Pajunen ja Antti Peltola

Tilaisuus tarjosi uuden näkökulman asioiden käsittelyyn draaman keinoin, jotka voisivat olla räätälöitävissä myös työyhteisöissä tapahtuvaksi työskentelyksi.

Esityksestä sanottua

Mieletön tarina

Mieletön tarina on käsikirjoitettu ja ohjattu interaktiivinen teatteritapahtuma, joka kertoo lastensuojelun piirissä elävän nuoren tarinan. Mieletön tarina on osa sosiaalialan palveluyritys Humanan Mieletön tulevaisuus -sarjaa. ArtSense vastaa tapahtuman taiteellisesta toteutuksesta.