Hem
Yhteystiedot
Palvelukoti Aittapolku Kuusamo julkisivu

Humana Aittapolku, Kotka

Aittapolun ryhmäkoti Kotkassa tarjoaa turvallista ja virikkeellistä arkea kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

  • Osoitteemme Aittapolku 2 48400 Kotka
    Kartta

Asuminen

Aittapolun ryhmäkoti sijaitsee Kotkassa, Aittakorven rauhallisella asuinalueella. Koti on valmistunut v. 2013 tarjoten asukkailleen viihtyisät tilat, sekä ison puistomaisen piha-alueen terasseineen.

Ryhmäkodissamme on kolme viiden hengen ryhmäkotia: Niittyvilla, Suvituuli ja Ahonlaita. Asukkaat asuvat omissa tilavissa huoneissaan, joissa on wc- ja suihkutilat.

Aittapolun ryhmäkoti tarjoaa tehostettua ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa kehitysvammaisille asukkaille. Aittapolulla jokainen asukas voi elää oman näköistään elämää ja henkilöstön tehtävä on kulkea rinnalla ja opastaa asukasta hänen itsemääräämisoikeuttaan kunnioittaen.

Tutustu Aittapolun ryhmäkotiin virtuaalisesti

Aktiivista arkea

Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus.

Toiminnallisuus
Toiminnallisuus tarkoittaa meillä aktiivista arkea, joka rakentuu jokaiselle asukkaalle yksilöllisesti heidän toimintakykynsä ja voimavarojensa mukaisesti. Ohjaussuunnitelma on luotu yhdessä asukkaan ja hänen omaisensa kanssa, ja siinä otamme huomioon asukkaan ja hänen omaisensa toiveet asumiselle ja korostamme asukkaan omaa tekemistä, osaamista ja vahvuuksia. Kuntouttavalla työotteella tuemme ja edistämme itsenäistä suoriutumista ja itsemääräämisoikeuden toteutumista.

Sitoudumme kuntoutumista edistäviin toimintakäytänteisiin (kinestetiikka), asukkaiden rohkaisemiseen ja toimintakykyä parantavan harjoittelun motivoimiseen arjen toimissa. Toteutamme päivittäin HYP-periaatetta (huomioivaa yhdessäoloa päivittäin), tällöin asukas saa hoitajan täydellisen huomion itselleen, tavoitteena löytää yhdessäolemisen ilo.

Tarjoamme asukkaillemme päivätoiminnan mukaista toimintaa kodissamme.

Yhteisöllisyys
Yhteisöllisyys on meillä yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja aitoa läsnäoloa. Se rakentuu kohtaamisesta ja toisen hyväksymisestä. Saamme toisistamme iloa ja voimaa. Ryhmäkodissamme asukkaat osallistuvat toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja ovat aktiivisesti mukana suunnittelemassa niin Aittapolun arkea kuin juhlaakin. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnellisuuden tunnetta sekä parantavat elämänlaatua.

Turvallisuus
Turvallisuus tarkoittaa kodissamme kokemusta turvallisesta asuinympäristöstä, ammattitaitoisesta ja työhönsä sitoutuneesta henkilöstöstä, mielekkäistä arkirutiineista ja hyvästä tiedonkulusta. Kaikki meistä haluavat tuntea olonsa turvalliseksi.

Tästä voit ladata Aittapolun esitteen (pdf).

Aittapolun omavalvontasuunnitelma

Tiedustelut vapaista asukaspaikoista: yksikön päällikkö Tuula Hohti p. 044 417 5681.

Ota yhteyttä

Tutustu palveluihimme