Hem
Kaksi henkilöä keinumassa ulkona.

Ottaa yhteyttä

Sijoituspyyntö

Osoite

Kunniamarssi 14 90670 Oulu

Humana Uula, Oulu

Oulun Hiukkavaarassa sijaitseva Uula on tehostettua palveluasumista tarjoava asumiskokonaisuus, jonka palvelut on suunniteltu erityistä tukea tarvitsevien, esimerkiksi kehitysvammaisten henkilöiden, tarpeita ajatellen. Uulan ammattitaitoinen henkilöstö ja ohjattu päivästruktuuri tuovat turvallisuutta asukkaiden arkeen.

Asuminen

Tehostettua asumispalvelua tarjoava Humanan Uula muodostuu päätalon kolmesta asuntoryhmästä, joissa on asunto yhteensä 17 asukkaalle, sekä kolmesta asunnosta samassa pihapiirissä sijaitsevassa rivitalossa. Rivitalossa on myös päiväaikaisen toiminnan tila. Humana Uula on suunniteltu vahvaa erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kodiksi. Asukkaina voi olla esimerkiksi kehitysvammaisia henkilöitä tai henkilöitä, joilla on autismin kirjon piirteitä.

Uulan pohjaratkaisuissa ja pintamateriaaleissa on huomioitu turvallisuus ja aistiystävällisyys. Palvelukoti Uulassa ei ole pitkiä käytäviä, vaan yhteiset tilat, kuten pyykkitilat, lääkehuone ja aistitila, ovat talon keskellä ja asukkaiden huoneet sijaitsevat näiden ympärillä. Valoisat, helppokulkuiset tilat lisäävät paitsi viihtyisyyttä, myös turvallisuutta. Tilojen ääntä vaimentavat materiaalit ja luonnonmukainen värimaailma luovat asukkaille kauniin, rauhallisen asuinympäristön.

Palvelukoti Uula sijaitsee luonnon lähellä, Hiukkavaarassa, reilun kuuden kilometrin päässä Oulun keskustasta. Uulan oma aidattu piha tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin aktiviteetteihin pihapeleistä puutarhanhoitoon. Piha-alueella on grillikatos, keinuja ja istutuksia.

Toiminta

Palvelukoti Uulan asumispalvelut on suunnattu vahvaa erityistä tukea tarvitseville kehitysvammaisille henkilöille. Jokaisen asukkaat tarpeet huomioidaan yksilöllisesti, tukea annetaan niissä asioissa, joissa asukas sitä tarvitsee, ja haetaan yhdessä kullekin sellainen arki, jota on hyvä elää. Yksilöllisen lähestymistavan rinnalla asukkaiden hyvinvointia tukee yhteisöllinen asumismuoto.

Palvelukodin arkeen tuo turvallisuutta suunniteltu päivästruktuuri, jonka sujumista ohjataan tarvittaessa esimerkiksi kuvien avulla. Yhteisessä toiminnassa paitsi nautitaan toisten seurasta, myös opetellaan sosiaalisia taitoja kuitenkin kunnioittaen jokaisen yksilöllistä tarvetta omaan tilaan. Uulassa noudatetaan Green Care -ajattelua.  

Uulassa järjestetään päiväaikaan ohjattua toimintaa, johon myös tukiasuntojen asukkaat voivat osallistua. Päiväaikaisen toiminnan tilat ja aistitila suunnitellaan erityistä tukea tarvitseville henkilöille nykyaikaista teknologiaa hyödyntäen.

Vahvuudet

Palvelukoti Uulan vahvuus on yhdistelmä rauhallista ja turvallista asumista omassa yksilöllisesti sisustetussa huoneessa sekä oven takana avautuvat mahdollisuudet monenlaiseen toimintaan, yhteisöllisyyteen ja henkilöstön tarjoamaan tukeen ja apuun.

Uulan työyhteisö on välittävä ja sitoutunut joukko alan ammattilaisia, joilla on halua ja osaamista toimia haastavissakin tilanteissa. Henkilöstön tärkein tehtävä saada Uula tuntumaan kodilta, jossa voi turvallisesti olla oma itsensä.

Osoite

Kunniamarssi 14 90670 Oulu

Osoite

Maaret Alavesa

Yksikönjohtaja, Uula

Yhteystiedot

Maaret Alavesa

Yksikönjohtaja, Uula

Aki Enckell

Palveluvastaava

Sairaanhoitaja