1. Olet tässä: Pieksämäki – Päivätoimintakeskus Lupsakka

Päivätoimintakeskus Lupsakka

Päivätoimintakeskus Lupsakka Pieksämäellä tarjoaa monipuolista päivätoimintaa kehitysvammaisille. Päivätoimintakeskus on avoinna asiakkaille arkisin kello 9-15, jonka aikana heillä on mahdollisuus omakustanteiseen maukkaaseen lounaaseen ja iltapäiväkahviin. Pieksämäen kaupunki järjestää asiakkaiden edestakaiset kuljetukset.

Aktiivista arkea

Päivätoimintakeskus Lupsakan tavoitteena on tukea asiakkaan itsenäistä selviytymistä elämässä ja edistää sosiaalista vuorovaikutusta. Virikkeellisen ja elämyksellisen toiminnan avulla voidaan parantaa asiakkaan elämänlaatua ja antaa mahdollisuuksia kokea onnistumisen iloa. Yhteisöllisen ja leppoisan ilmapiirin tavoitteena on ylläpitää ja kehittää asiakkaan toimintakykyä ja ennaltaehkäistä psyykkisiä vaikeuksia.

Toimintamme perusarvoina ovat

  • Asiakaslähtöisyys:Työntekijät kohtaavat asiakkaat lämmöllä ja aidosti. Toimintaa toteutetaan asiakkaiden henkilökohtaisten päivätoiminnan tavoitteiden mukaan.
  • Tasa-arvoinen kohtelu: asiakkaat ovat tehneet Lupsakan omat säännöt ”Näin meillä on hyvä olla”.
  • Yhteisöllisyys:aamun yhteisöpalaverissa päätetään yhdessä päivän kulusta.
  • Itsemääräämisoikeus:Jokainen on rohkeasti oma itsensä. Jokaisen erityiset tarpeet otetaan huomioon päivän aikana.

Vietämme aktiivista ja iloista arkea, jota rakennamme ja toteutamme yhdessä asiakkaiden kanssa. Työhyvinvointi ja työnilo välittyvät myös asiakkaille. Tunnistamme asiakkaan tarpeet, ja pääsemme toteuttamaan asiakkaiden toiveita. Päivän aikana asiakkaat osallistuvat erilaisiin toimintatuokioihin toimintakykynsä ja mielenkiinnonkohteidensa mukaan. Päivätoiminnan viikko-ohjelmaan kuuluu muun muassa luovaa toimintaa, ruoanlaittoa, liikuntaa ja retkeilyä. Jokaisella asiakkaalla on nimetty omaohjaaja.

Yksilöllisesti yhteisössä

Olet tärkeä - mitä sinulle kuuluu tänään? Meille on tärkeää jokaisen työntekijämme sitoutuminen asiakaslähtöiseen työhön. Koulutamme henkilöstöä sisäisesti, jotta jokainen työntekijä kohtaa jokaisen asiakkaamme aidosti ja arvostaa yksilönä. Innostunut henkilöstömme työskentelee suurella sydämellä. Yhteisöllisyys, yhteenkuuluvuus ja yhdessä tekeminen ovat jokaiselle tärkeitä asioita. Turvallisuus syntyy asiakkaille sekä heidän läheisilleen ja omaisilleen siitä, kun pidämme kiinni sovituista asioista ja olemme luottamuksen arvoisia. Asiakkailla on mahdollisuus olla osallisena päivätoiminnan suunnittelussa ja mielekkäiden arkirutiinien luomisessa.

Asiakkaaksi päivätoimintaan

Näin Päivätoimintakeskus Lupsakkaan ohjaudutaan asiakkaaksi Pieksämäen kaupungin vammaispalveluiden kautta:

  1. Tule tutustumaan toimintaamme, yksin tai vaikka perheesi kanssa.
  2. Jos asiakkaalle syttyy into aloittaa päivätoiminta Lupsakassa, olkaa yhteydessä Pieksämäen kaupungin vammaispalveluihin. Vammaispalveluissa tehdään päätös päivätoiminnan palvelun aloittamisesta ja pohditaan asiakkaan päivätoiminnan tavoitteet. Asiakas saa itse määritellä kuinka monena päivänä viikossa hän haluaa osallistua päivätoimintaan.
  3. Sydämellisesti tervetuloa viettämään erityistä ja elämyksellistä arkea kanssamme!