Hem
Yhteystiedot

Hannun supersuositussa Ukkokerhossa tehdään lumitöitä ja puhutaan miesten juttuja

Mikkelissä sijaitsevan Humana Kotikylä Tupalan Ukkokerho on saavuttanut asukkaiden keskuudessa suuren suosion. Ukkokerhon toimintaa ideoi lähihoitaja Hannu Nykänen.

”Meillä alkoi olla hyvin samanhenkisiä miesasukkaita, ja Hannu kun on itse kova puuhastelija, metsähommista ja muista tykkää, niin hän sitten itse rupesi puhumaan, että kiinnostuisivatkohan he sellaisesta”, palveluvastaava Emmi Määttä kertoo Ukkokerhon taustaa.

Työyhteisössä todettiin, että Ukkokerho-idea on loistava. Yhdessä pohdittiin, mitä kaikkea sen toiminta voisi olla.

”Ukkokerhossa Tupalan miespuoliset asukkaat kokoontuvat yhteen kerran viikossa ja keskustelevat esimerkiksi heidän nuoruuden ajan töistään: kuka missäkin on työskennellyt ja millaisia töitä tehnyt. Muutama viikko sitten he tekivät jäänlähtöveikkauksen, johon jokainen sai perusteiden kera arvata päivän, milloin Mikkelistä lähtee jäät. Välillä he lukevat esimerkiksi autoiluun liittyviä lehtiä. Muutaman kerran osa miehistä on lähtenyt ulos tekemään lumitöitä, viemään roskia tai lakaisemaan terasseja”, Määttä kuvailee kerhon toimintaa.

Ukkokerhon kokoontumisten aihe ja toiminta vaihtelevat joka viikko. Idean isä Hannu Nykänen suunnittelee ohjelman esiin tulleiden toiveiden ja omien ideoiden pohjalta. Asukkaat ovat Ukkokerhosta innoissaan, eikä osallistujia ole tarvinnut houkutella mukaan.

Tutustu Humana Kotikylä Tupalaan

Tupala Ukkokerho