Hem
Yhteystiedot
A person looking at the camera

Yhteystiedot

Osoite

Kettinkikuja 1, 04220 Kerava

Humana Kotikylä Kristallikartano, Kerava

Hoivakoti Kristallikartano tarjoaa turvallisen ja rauhallisen kodin 14 iäkkäälle, jotka tarvitsevat tehostettua palveluasumista. Kristallikartanon kauniit ja nykyaikaiset tilat ovat valmistuneet vuoden 2018 lopussa. Ikääntyneiden tarpeet on huomioitu jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Kristallikartano sijaitsee Keravalla hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Tarjoamme asukkaille

Asuminen

Hoivakodissa on 14 tilavaa yhden hengen huonetta. Jokaisessa asuinhuoneessa on oma suihku ja wc. Asuinhuoneita on myös mahdollista yhdistää pariskuntia varten, joten Kristallikartanossa on hieno mahdollisuus jatkaa elämää yhdessä.

Hoivakodin yhteisiin tiloihin hotellinomaista tunnelmaa tuovat näyttävät kristallivalaisimet. Ruokasali on avara ja valoisa. Kristallikartanon tunnelmallinen sauna lämpenee tarvittaessa vaikka joka päivä, mutta vähintään kerran viikossa.

Palvelukoti sijaitsee omakotitalossa rauhallisella alueella ulkoilumaastojen ympäröimänä. Lähin kauppa on kävelymatkan päässä.

 

Aktiviteetit

Käytämme hoivakodissamme aktiivisesti SävelSirkku-menetelmäpalvelua, joka tarjoaa ikääntyneille sopivaa ohjelmaa ja musiikkia. Musiikin tahtiin voi jumpata, laulaa tai ottaa vaikkapa muutaman tanssiaskeleen. Liikunta on tärkeää kaikenikäisille, ja pieniä kävelylenkkejä käydäänkin tekemässä aina säiden salliessa ja asukkaiden jaksaminen huomioiden.

Aktiivinen arki tukee toimintakykyä ja piristää mieltä. Kirjojen ja äänikirjojen lainaus on mahdollista kauttamme. Yhdessä leipominen on suosittua tekemistä asukkaidemme keskuudessa. Erilaiset teemapäivät eivät nekään ole Kristallikartanossa vieraita. Seurakunnan edustajat vierailevat hoivakodissamme säännöllisesti, ja meillä käy usein myös lapsivieraita.

 

Ruokailu

Keittiö on kodin sydän myös Kristallikartanossa. Teemme keittiössämme maistuvat ruoat arkisin ja juhla-ateriat pyhäpäivinä. Asukkaamme voivat esittää omia toiveita ruoan suhteen.

 

Hoiva ja huolenpito

Hoivakodin asukkaiden tarpeet ja toiveet ovat kaiken hoivatyön perusta. Jokaisen asukkaan kohdalla huomioidaan yksilöllisesti myös hänen elämänhistoriansa. Toimintakyvyn säilyminen on tärkeää, jotta arki säilyisi mielekkäänä, ja tähän tähtäämme päivittäisessä hoitotyössämme tukien asukkaan omatoimisuutta.

Turvarannekkeet ja liiketunnistimet tuovat asumiseen lisää turvallisuutta. Kristallikartanon ammattilaiset pitävät huolta siitä, että asukkaiden terveydenhoidon kokonaisuus on toimivaa ja hyvin hallinnassa. Asukas voi omien toiveidensa mukaisesti käyttää joko julkisia tai yksityisiä terveyspalveluita. Tarvittaessa tuttu yksityislääkäri tulee kotikäynnille Kristallikartanoon.

 

Materiaalit

Ladattaviin materiaaleihimme voit tutustua alla olevien linkkien kautta.

Virikesuunnitelma ja aktiviteetit pyhien aikana
Hyvän kohtelun suunnitelma
Omavalvontasuunnitelma

 

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

  • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
  • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
  • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
  • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Osoite

Kettinkikuja 1, 04220 Kerava

Taru Sarjovaara

Yksikön johtaja

Yhteystiedot

Taru Sarjovaara

Yksikön johtaja

Osoite

Kettinkikuja 1, 04220 Kerava