Hem
Humana Sillanpää-koti

Ottaa yhteyttä

Sijoituspyyntö

 • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi

Osoite

Sydänmaantie 10, 61100 Peräseinäjoki

Humana Sillanpää-koti, Peräseinäjoki

Palvelutalo Sillanpää-koti on Peräseinäjoella sijaitseva vanhusten tehostetun palveluasumisen yksikkö, joka tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa. Sillanpää-koti sijaitsee lähellä Peräseinäjoen keskustaa, mutta kuitenkin omassa rauhassa luonnon läheisyydessä.

 • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi

Tarjoamme asukkaille

 • Mahdollisuus käyttää palveluseteliä
 • Aktiviteetteja
 • Oma puutarha
 • Lähellä luontoa
 • Oma keittiö
 • Sauna
 • Turvanappi
 • Musiikkia ja laulua
 • Tukipalvelut
 • Esteettömät tilat
 • Kinestetiikkaosaamista
 • Wi-fi
 • Retkipäivät
 • Turvalliset ulkoilumahdollisuudet
 • Kauppapalvelu

Asuminen

Sillanpää-kodissa on yhden hengen huoneita ja yksi kahden hengen huone. Tilava valoisa ruokasali toimii myös yhteisten aktiviteettien toimintapaikkana. Hoivakodin käytävällä on olohuoneet, joista toinen on sisustettu entisajan tyyliin muisteluolohuoneeksi sekä omaisten ja asukkaiden rauhalliseksi seurustelutilaksi. 

Palvelukodin etupihalla on iso terassi ja turvallinen ulkoilumahdollisuus, jossa aita kaiteineen mahdollistaa myös itsenäisen ulkoilun. Ympäristö on luonnonkaunis ja rauhallinen, joten asukkaat voivat nauttia pidemmistäkin ulkoiluista yhdessä hoitajien tai läheistensä kanssa. 

Sillanpää-kodissa tuetaan kodinomaista olemista väljällä päivärytmillä, ja mahdollisuudella osallistua arjen askareisiin: kukkien hoitoon, tiskaamiseen, pöydän kattamiseen ja leivontaan.

Sillanpääkodin omavalvontasuunnitelma (PDF)

Aktiviteetit

Hoivakodissa on paljon musiikkiesityksiä ja muita tapahtumia, joihin myös omaiset ovat tervetulleita. Seurakunnasta käy vierailijoita kerran kuukaudessa. Palvelukodin asukkaiden käytössä ovat monipalvelukirjaston palvelut. Lukuhetki järjestetään kerran kuussa. Retkiä tehdään muun muassa teatteriin ja laavulle. Omahoitajan kanssa voi mennä vaikka ostosreissulle. 

Meille Sillanpää-kodissa on erityisen tärkeää, että asukkaamme voivat kokea olonsa ja kotinsa turvalliseksi ja viihtyisäksi. Asukkaiden omaiset ja ystävät ovat meille aina lämpimästi tervetulleita. Tärkeää on myös virikkeellisen elämän mahdollistaminen asukkaillemme: Jokaisella on vointinsa ja toimintakykynsä mukaan mahdollisuus osallistua arjen monipuolisiin toimintoihin ja järjestelyihin päivittäin. Olemme miettineet yksilöllisiä ratkaisuja, jotta kaikki pääsevät osallistumaan niihin arjen asioihin ja askareisiin, joista he pitävät. 

Hoitajat ja ulkopuoliset tahot järjestävät ohjattuja viriketuokioita kuusi kertaa viikossa. Hoivakodissamme ulkoillaan säännöllisesti. Palvelukodissamme asuu myös Leevi-kissa. 

Ruokailu

Hoivakodissamme ruokaillaan yhdessä yhteisöllisesti, ellei asukkaan terveydentila muuta vaadi. Meillä nautitaan maittavaa kotiruokaa asukkaiden toiveet huomioiden. Palvelutalossamme vietetään myös erityisiä ruokapäiviä: on esimerkiksi pitsapäivä, take away -päivä, jolloin ruoka tilataan muualta, asukkaiden toiveruoat kiertävässä ruokalistassa ja brunssityyppinen aamupala. 

Ruoka valmistetaan ikääntyneiden ravitsemussuositusten mukaisesti ja sen valmistuksessa suositaan kotimaisia vaihtoehtoja. Asukkaiden syntymäpäiviä juhlitaan yhdessä kakkua tai muuta asukkaan toivetarjottavaa nauttien. Juhlapyhät tuodaan ruokien ja koristeluiden kautta esiin.

Hoiva ja huolenpito

Hoivapalvelut suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti asukkaiden tarpeista lähtien. Jokaisella hoivakodin asukkaalla on omahoitaja, joka luo luottamuksellisen suhteen asukkaaseen, on yhteydessä omaisiin ja tuntee kaiken kaikkiaan asukkaan parhaiten. Yksilöllistä omahoitaja-aikaa on viikoittain. 

Hoito- ja palvelusuunnitelmat tehdään yhdessä asukkaan, omaisten ja omahoitajan kanssa. Hoivakotimme päivittäisessä työssä käytämme kuntouttavaa työotetta. Liikkumisen ja turvallisuuden apuvälineitä käytetään tarpeen mukaan. Lääkäriin ei tarvitse lähteä yksin, vaan hoitaja saattaa lääkärikäynnille, jollei oma omainen tai muu läheinen pääse mukaan. Hoivakodissa työskentelee myös fysioterapeutti.

Kinestetiikka on osana kaikkea arjen hoitotyötä.

 

Osoite

Sydänmaantie 10, 61100 Peräseinäjoki

Osoite

Eena Huhtamäki

Yksikön päällikkö

Yhteystiedot

Eena Huhtamäki

Yksikön päällikkö

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi