Hem
Humana palvelukoti Villa Maria

Ottaa yhteyttä

Sijoituspyyntö

Osoite

Lepolantie 3, 68210 Marinkainen

Humana Kotikylä Villa Maria, Kokkola

Palvelukoti Villa Maria tarjoaa ympärivuorokautista huolenpitoa ja hoivapalvelua muistisairaille ikäihmisille Kokkolassa. Hoivakoti Villa Mariassa on 18 asukaspaikkaa.

Tarjoamme asukkaille

 • Lähellä luontoa
 • Oma puutarha
 • Sauna
 • Oma keittiö
 • SävelSirkku
 • Musiikkia
 • Tukipalvelut
 • Oma lääkäri
 • Lisäpalvelut
 • Esteettömät tilat
 • Kinestetiikkaosaamista
 • Wi-fi
 • Retkipäivät
 • Eläimiä

Asuminen

Kotikylä Villa Maria sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa Kokkolan Marinkaisissa. Ympärillä on peltoja ja talon takana lammasaitaus. Palvelutalossa on 14 yhden hengen asuinhuonetta ja kaksi kahden hengen huonetta. Huoneissa on oma wc ja suihku, lukuun ottamatta toista kahden hengen huonetta. 

Humanan hoivakoti Villa Maria on rakennettu vuonna 2005 tarjoamaan turvallista ja virikkeellistä arkea muistisairaille ikäihmisille. Talon keskellä on iso tupa varaavalla takalla. Tuvasta pääsee katetulle aidatulle terassille, jossa voi ulkoilla. Tuvan viereisestä keittiöstä leviävät ruoanlaiton tuoksut houkuttelevat syömään. Keittiössä tehdään päivän kaikki ateriat alusta loppuun. Palvelukodin käytävällä ja molemmissa päädyissä on lisää yhteisiä oleskelutiloja. Villa Mariaan muuttaessaan asukas tuo mukanaan omia tavaroita ja valokuvia, jotta koti tuntuu tutulta. Villa Maria on asukkaidemme koti, jossa hoitajat ohjaavat yksilöllisesti toimintakykyä ylläpitävää ja tukevaa toimintaa. 

Villa Marian omavalvontasuunnitelma (PDF)

Aktiviteetit

Asukkaalle pyritään löytämään arkeen häntä kiinnostavia aktiviteetteja. Päivittäin pidetään päivänavaus juttu-, musiikki- ja jumppatuokioineen. Vähintään kolme kertaa viikossa on tarjolla monipuolista ohjattua ohjelmaa, kuten käsitöitä, pelejä, muistelua, musiikkiesityksiä, tanssia tai leivontaa. Välillä tehdään retkiä ja vietetään yhteisiä juhlia ja tilaisuuksia omaisten ja ystävien kanssa.  

Hoitajien työkaluna on SävelSirkku-sovellus. Sen kautta saamme vuodenaikojen mukaan jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa, musiikkia ja arvoituksia: asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka. Hyödynnämme SävelSirkkua erityisesti hoitajien vetämissä aamutuokioissa ja päivän viriketuokioissa. SävelSirkusta löytyy myös äänikirjoja ja musiikkia kuunneltavaksi, joten se sopii myös yksilölliseen käyttöön. 

Hoivakodissamme vierailevat säännöllisesti kaverikoirat, Lohtajan seurakunta sekä runoilijoita ja muita esiintyjiä. Kesän tultua takapihan aitaukseen muuttaa lampaita, joita pääsemme hoitamaan. 

Ruokailu

Maistuvaa kotiruokaa valmistetaan Villa Marian omassa keittiössä. Ruoanlaiton äänet ja tuoksut kantautuvat keittiöstä myös tupaan. Asukkailla on mahdollisuus avustaa kattamisessa ja tehdä pieniä kotiaskareita niin halutessaan. Ruokailutilanteet ovat tärkeitä yhteisiä hetkiä päivässä, jolloin kokoonnumme tupaan nauttimaan ruoasta ja toistemme seurasta. Pyrimme tekemään ruokailuhetkistä kotoisia ja viihtyisiä. 

Vuodenajan vaihtelut ja juhlat näkyvät myös ruokalistalla. Hoivakodissamme maistellaan kauden makuja, ja suosimme lähitilojen antimia. Juhliin katetaan pitkä pöytä teeman mukaan. Asukkaidemme merkkipäiviä juhlistamme heidän toivomallaan tavalla. 

Hoiva ja huolenpito

Jokaiselle Villa Marian asukkaalle on nimetty omahoitaja. Yhdessä asukkaan, omaisten ja hoitajien kesken laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma. Apuna toimintakyvyn kartoituksessa käytetään RAI-arviointijärjestelmää. 

Päivittäisissä toimissa kiinnitetään huomiota asukkaan omiin voimavaroihin ja kannustetaan niiden käyttöön, jotta toimintakyky säilyisi hyvänä mahdollisimman pitkään muistisairaudesta huolimatta. 

Villa Marian ammattilaiset pitävät huolta siitä, että asukkaiden terveydenhoidon kokonaisuus on toimiva ja hyvin hallinnassa. Tuttu omalääkäri tuntee asukkaat. Lääkäri on virka-aikana tavoitettavissa puhelimitse ja käy yksikössä säännöllisesti kolmen kuukauden välein. Päivystävän lääkärin palvelut ovat aina käytössä.  Asukkaalla on mahdollisuus asua Villa Mariassa elämänsä loppuun asti. 

 

Osoite

Lepolantie 3, 68210 Marinkainen

Osoite

Tiia Pajunpää

Yksikön päällikkö

Yhteystiedot

Tiia Pajunpää

Yksikön päällikkö

Katariina Adem

Palveluvastaava