Hem
Yhteystiedot
Humana palvelukoti Villa Maria

Yhteystiedot

Osoite

Lepolantie 3, 68210 Marinkainen

Humana Kotikylä Villa Maria, Kokkola

Palvelukoti Villa Maria tarjoaa ympärivuorokautista huolenpitoa ja hoivapalvelua muistisairaille ikäihmisille Kokkolassa. Hoivakoti Villa Mariassa on 18 asukaspaikkaa.

Tarjoamme asukkaille

 • Lähellä luontoa
 • Oma puutarha
 • Sauna
 • Oma keittiö
 • SävelSirkku
 • Musiikkia
 • Tukipalvelut
 • Oma lääkäri
 • Lisäpalvelut
 • Esteettömät tilat
 • Kinestetiikkaosaamista
 • Wi-fi
 • Retkipäivät
 • Eläimiä

Asuminen

Kotikylä Villa Maria sijaitsee maalaismaisemassa Kokkolan Marinkaisissa. Ympärillä on peltoja ja talon takana lammasaitaus. Palvelutalossa on 14 yhden hengen asuinhuonetta ja kaksi kahden hengen huonetta. Huoneissa on oma wc ja suihku, lukuun ottamatta toista kahden hengen huonetta. 

Hoivakoti Villa Maria on rakennettu vuonna 2005 tarjoamaan turvallista ja virikkeellistä arkea muistisairaille ikäihmisille. Talon keskellä on iso tupa, jossa on myös takka. Tuvasta on näkymä katetulle aidatulle terassille, jossa voi myös ulkoilla. Käytävällä on oleskelutila, jossa on myös tv. Molemmissa päädyissä pienet oleskelutilat. Tuvan vieressä on keittiö, jossa valmistuu kaikki päivän ateriat alusta loppuun.

Villa Mariaan muuttaessaan asukas tuo mukanaan tuttuja tavaroita ja valokuvia, jotta koti tuntuu tutulta. Villa Maria on asukkaidemme koti, jossa hoitajat ohjaavat toimintakykyä ylläpitävää ja tukevaa toimintaa.

 

Aktiviteetit

Palvelukodin asukkaalle pyritään löytämään häntä kiinnostavia virikkeitä ja ohjelmaa. Toimintaamme kuuluvat päivittäinen ulkoilu, juttu-, musiikki- ja jumppatuokiot, käsityöt, retket sekä yhteiset juhlat ja tilaisuudet omaisten ja ystävien kanssa. 

Hoitajien työkaluna on SävelSirkku-menetelmäpalvelu, josta löytyy ikäihmisille sopivaa ohjelmaa. Sen kautta saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa, musiikkia ja arvoituksia: asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka. SävelSirkkua hyödynnämme erityisesti hoitajien vetämissä aamutuokioissa ja päivän viriketuokioissa. SävelSirkusta löytyy myös äänikirjoja kuunneltavaksi.

Seurakunta pitää kahdesti kuukaudessa hartauden tai ehtoollisen. Viikoittain käymme Kokkolassa jumpalla, leivomme ja pidämme kauneudenhoitohetkiä.  Hoivakodissa vierailee säännöllisesti myös erilaisia esiintyjiä.

 

Ruokailu

Maistuvaa kotiruokaa valmistetaan Villa Marian omassa keittiössä, joka sijaitsee tuvan vieressä. Ruoanlaiton äänet ja tuoksut kantautuvat keittiöstä myös tupaan. Asukkailla on mahdollisuus avustaa kattamisessa ja tehdä pieniä kotiaskareita niin halutessaan. Ruokailutilanteet ovat tärkeitä yhteisiä hetkiä päivässä, jolloin kokoonnumme tupaan nauttimaan ruoasta ja toistemme seurasta. Pyrimme tekemään ruokailuhetkistä kotoisia ja viihtyisiä.

Vuodenajan vaihtelut ja juhlat näkyvät arjessa ja ruokalistalla. Hoivakodissamme maistellaan kauden marjoja, ja suosimme lähitilojen antimia. Juhliin katetaan pitkä pöytä teeman mukaan. Asukkaidemme merkkipäiviä juhlistamme heidän toivomallaan tavalla.

 

Hoiva ja huolenpito

Jokaiselle Villa Marian asukkaalle nimetään omahoitaja ja laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma yhdessä asukkaan, omaisen ja hoitohenkilökunnan kanssa. Käytössä on RAI-arviointi.

Fysioterapeutti tekee asukkaalle kuntokartoituksen ja suunnitelman toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Päivittäisissä toimissa kiinnitetään huomiota asukkaan omiin voimavaroihin ja kannustetaan niiden käyttöön, jotta toimintakyky säilyisi hyvänä mahdollisimman pitkään muistisairaudesta huolimatta.

Paikallisten terveyspalvelujen lisäksi Villa Marian ammattilaiset pitävät huolta siitä, että asukkaiden terveydenhoidon kokonaisuus on toimiva ja hyvin hallinnassa. Villa Marian omalääkärinä on geriatri, joka käy säännöllisesti lähikierroilla ja tuntee palvelukodin asukkaat.  Lääkäri on aina tavoitettavissa puhelimitse. Asukkaalla on mahdollisuus asua Villa Mariassa elämänsä loppuun asti.

 

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

 • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
 • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
 • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
 • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Osoite

Lepolantie 3, 68210 Marinkainen

Tiia Pajunpää

Yksikön päällikkö

Yhteystiedot

Tiia Pajunpää

Yksikön päällikkö

Osoite

Lepolantie 3, 68210 Marinkainen