Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu

Takaisin sivulle Lastensuojeluyksiköt

Ota yhteyttä

Anu Kujala Aluejohtaja: Etelä-Pohjanmaa 040 630 8703
Sanna Lehtola Toiminnanjohtaja, Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu 044 734 5331

Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu

Tarjoamme huostaanotetuille tai avohuollon tukitoimiin sijoitetuille lapsille ja nuorille kodinomaisen ja viihtyisän kasvuympäristön. Sijaishuoltoyksikköjämme ovat Seinäjoen Ylistarossa ja Seinäjoella Joupin kaupunginosassa sijaitsevat Pihakoivu-yksiköt, sekä Loimaalla sijaitseva Loimaankoivu. Palveluihimme kuuluu myös perhekuntoutus, jolloin meille voi tulla koko perhe. Yksilöllisesti räätälöidyt lastensuojelun avo- ja jälkihuollon palvelut vastaavat tarkasti niin yksilön kuin perheidenkin haasteisiin.

Sijaishuoltopalvelumme käsittävät viisi lastensuojeluyksikköä alle 18–vuotiaille lapsille ja nuorille. Näistä yksiköistä sijaishuollon vaativaa laitoshoitoa toteutamme Ylistarossa Pihakoivu 2 ja 3 -yksiköissä sekä Joupissa Pihakoivu 4 -yksikössä. Täysi-ikäisyyttä lähestyvien nuorten harjaantumisasunnot ovat hyvä välietappi nuorille, jotka harjoittelevat itsenäistä asumista ja elämistä.

Toiminta

Toimintamme perustuu vahvasti arkeen ja sen tehtävien hallintaan. Motivoiva ja kannustava tiimimme vie eteenpäin niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Toimimme tiiviissä yhteistyössä koulun ja harrasteyhteisöjen kanssa. Tavoitteena on, että jokaisella nuorella olisi mielekäs harrastus. Rauhallinen maalaismiljöö koulujen ja palveluiden läheisyydessä antaa lapsille ja nuorille monipuolisen asuinympäristön. Pihakoivun alueella Ylistarossa on oma leikkipuisto sekä jalkapallo- ja beach volley -kentät.

Pihakoivun tiloissa Seinäjoella toimii kaupungin opetusryhmä, joka on tarkoitettu peruskouluikäisille. Opetuksesta vastaa erityisluokanopettaja yhdessä kahden koulunkäyntiavustajan kanssa.

Olen aina tykännyt yksikön ilmapiiristä. Mahtava tunne tehdä yhdessä ja auttamisen kulttuuri on yksi iso syy tulla töihin. Olen myös kokenut, että minua arvostetaan yksikönjohtajana ja kun olen kokenut, että tarvitsen vapaata, olen sitä myös saanut.

Postiosoite ja päivystysnumero

  • Päivystys 24/7

    044 732 1848

  • Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu

    Ojasalonkuja 4
    61400 Ylistaro

    Kartta