Hem
Humana palvelukoti Lantonvainio

Ottaa yhteyttä

Sijoituspyyntö

Osoite

Sahaherrantie 1, 95600 Ylitornio

Humana Kotikylä Lantonvainio, Ylitornio

Palvelukeskus Lantonvainiolla on asukaspaikkoja 31 ikäihmiselle rauhallisella ja vehreällä alueella Ylitornion kuntakeskuksessa. Vanha, mutta kodikas talo luo lämpöisen tunnelman. Maistuvia ruokia ja herkullisia tuoksuja meille tarjoaa oma keittiö, josta vastaa pitopalvelu Monta Sorttia.

Tarjoamme asukkaille

 • Mahdollisuus käyttää palveluseteliä
 • Aktiviteetteja
 • Oma puutarha
 • Oma keittiö
 • Sauna
 • Turvaranneke
 • SävelSirkku
 • Musiikkia ja laulua
 • Tukipalvelut
 • Kinestetikkaosaamista
 • Retkipäivät

Asuminen

Palvelukoti tarjoaa tehostettua palveluasumista 31 ikäihmiselle. Hoivakoti koostuu neljästä kahden hengen huoneesta ja 23 yhden hengen huoneesta. Jokaisessa huoneessa on oma wc, ja talossa on yhteiset pesutilat ja sauna, joka tarjoaa lämpöiset löylyt saunomisesta pitäville.

Suuri ruokasali ja tv-aula tarjoavat yhteistä oleskelutilaa seurusteluun ja yhdessä viihtymiseen. Palvelukodin aidatulla sisäpihalla voi nautiskella kesäilmoista, hoitaa kukkia tai vaikkapa kerätä viinimarjoja. Talvella ruokasalin ikkunoista voi ihailla lumikinosten päällä juoksevia oravia.

Lantonvainion omavalvontasuunnitelma (PDF)

Aktiviteetit

Käytössämme on SävelSirkku-menetelmäpalvelu, joka tarjoaa mukavaa ja laaja-aiheista ohjelmaa asukkaille. SävelSirkun kautta voimme ottaa myös yhteyttä kaukana asuviin omaisiin.

Hoivakoti Lantonvainiolla käy kaksi kertaa viikossa jumppari vetämässä tuolijumppaa. Viikonloppuisin usein bingotaan porukalla. Saamme Lantonvainiolla nauttia ulkopuolisten esiintyjien tarjoamista virikkeistä, mutta monesti laitamme itsekin laulutuokiot pystyyn ja nautimme musiikin tuomasta hyvänolontunteesta.

Teemme ajoittain talon ulkopuolisia retkiä. Näissä kuunnellaan aina asukkaiden toiveita. Kerran viikossa palvelukodilla on työvuorossa virikehoitaja, joka keskittyy vain asukkaiden toiveisiin ja järjestää heille monenlaista toimintaa ja viihdykettä.

Ruokailu

Kokoonnumme yhdessä ruokailemaan Lantonvainion ruokasaliin, mutta ruokailu onnistuu asukkaan niin halutessaan myös omassa huoneessa. Ruoan ja leivonnaisten tuoksu leijailee palvelukodilla pitkin päivää, kun pitopalvelu Monta Sorttia valmistaa ruokia keittiöllämme. Monipuolinen, maistuva ja itsetehty ruoka on palvelukotimme erityinen vahvuus. Kokkimme tiedustelee uusilta asukkailta heidän mieliruokansa, ja pian se jo löytyykin ruokalistalta.

Juhlapyhät muistetaan aina ja tuolloin talo koristellaan aiheeseen sopivasti ja herkutellaan juhlaruokia. Asukkaiden merkkipäivinä juodaan aina yhteiset syntymäpäiväkahvit ja muistetaan sankaria onnittelulaululla.

Hoiva ja huolenpito

Palvelukodin jokainen asukas kohdataan omana yksilönään, ja heitä hoidetaan omien toiveiden mukaan. Tuemme asukasta omatoimisuuteen ja siten pyrimme säilyttämään elämän mielekkäänä ja turvallisena. Palvelukodilla on sairaanhoitaja paikalla kahdessa vuorossa. Sairaanhoitaja huolehtii asukkaan terveydestä ja on tarvittaessa yhteydessä terveydenhuollon palveluihin

Omaishoitajan vapaa

Omainen – tarvitsetko toiminnallisen irtioton arjesta sekä sinulle ja omaisellesi? Me olemme tukena. Tarjoamme senioriasunnoissamme myös lyhytaikaiseen ja tilapäiseen tarpeeseen intervallihoitopaikkoja omaishoitajan vapaan ajaksi. Ota yhteyttä!

 

Osoite

Sahaherrantie 1, 95600 Ylitornio

Osoite

Sirpa Hooli

Yksikön päällikkö

Yhteystiedot

Sirpa Hooli

Yksikön päällikkö

Sanna Tourunen

Palveluvastaava

Sairaanhoitaja