Hem
Yhteystiedot
Takaisin sivulle Hoivakodit ikäihmisille

Humana Kotikylä Anna ja Aatu, Punkaharju

Hoivakoti Annassa ja Aatussa on 21 ikääntyneille suunnattua tehostetun palveluasumisen asukaspaikkaa. Osa huoneista mahdollistaa pariskuntien asumisen yhdessä. Hoivakotimme sijaitsee kauniilla Punkaharjulla, rauhallisella Putikon alueella noin kuuden kilometrin päässä Punkaharjun keskustasta.

  • Oma keittiö
  • Palveluseteli
  • Aktiviteetteja
  • SävelSirkku

Asuminen

Palvelukoti Annassa ja Aatussa eletään yhteisöllistä ja aktiivista arkea kodinomaisissa tiloissa. Oma keittiö sijaitsee oleskelutilojen välittömässä läheisyydessä, joten asukkaat voivat seurata keittiötöitä ja halutessaan osallistua ruoanvalmistukseen ja leivontaan. Ihana pullantuoksu leijailee talossa viikoittain.

Aktiviteetit

Asukkaiden kanssa yhdessä suunniteltu viikko-ohjelma takaa mielekästä tekemistä jokaiseen päivään. Palvelukodissamme on käytössä SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jonka monipuoliseen ohjelmatarjontaan kuuluvat musiikki, tarinat, muistelu, tietokilpailut ja liikunta. Meillä Annassa ja Aatussa ulkoillaan päivittäin.

Hoivakodin asukkaiden toiveiden ja ajatusten huomioiminen kaikessa toiminnassa on meille ensiarvoisen tärkeää, joten jokapäiväisen keskustelun ohella kuulemme heitä säännöllisesti muun muassa asukaskokouksissa.

Ruokailu

Ruokailutilanteet ovat tärkeitä yhteisiä hetkiä päivässä, jolloin kokoonnumme palvelukodin yhteiseen oleskelutilaan nauttimaan ruoasta sekä toisten asukkaiden ja henkilökunnan seurasta. Pyrimme tekemään ruokailuhetkistä kotoisia ja viihtyisiä. Asukkailla on mahdollisuus halutessaan ruokailla myös omassa huoneessaan.

Hoivakotimme ruokalistoissa on huomioitu sekä vuodenajat että juhlapyhät. Asukkaiden merkkipäiviä juhlistamme omaisten kanssa itse leivotuilla, maistuvilla leivonnaisilla. Asukkaiden toiveita kuulemme herkällä korvalla.

Hoiva ja huolenpito

Hoivakotimme asukkaiden tarpeet ja toiveet kartoitetaan yksilöllisesti. Laadimme yhteistyössä asukkaan ja omaisten kanssa hoito- ja palvelusuunnitelman. Pyrimme säilyttämään asukkaan toimintakyvyn hyvänä. Tavoitteenamme on taata jokaiselle asukkaallemme mielekäs ja turvallinen, omannäköinen arki.

Koulutettu henkilökuntamme on motivoitunutta ja työhönsä äärimmäisen sitoutunutta. Palvelukoti Annaan ja Aatuun voi tulla ostopalvelusopimuksella, palvelusetelillä tai itsemaksavana asiakkaana. Meillä on myös intervallipaikkoja esimerkiksi omaishoidettavien asiakkaiden tarpeisiin.

Lääkärimme käy palvelutalossa kuukausittain. Lisäksi voimme konsultoida ikäihmisten hoitotyöhön erikoistunutta geriatria. Turvapainikkeet lisäävät asumiseen turvallisuutta. Henkilökuntamme huolehtii siitä, että asukkaidemme terveydenhuollon kokonaisuus on hallinnassa ja toimivaa.

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

  • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
  • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
  • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
  • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Ota yhteyttä