Hem
Yhteystiedot
Humana palvelukoti Tupala

Yhteystiedot

Osoite

Poikolanrinne 2, 50100 Mikkeli

Humana Kotikylä Tupala, Mikkeli

Palvelukoti Tupala tarjoaa kodin 41 ikäihmiselle. Tupalassa on 29 tehostetun palveluasumisen ja 12 tavallisen palveluasumisen paikkaa. Kotikylä Tupala sijaitsee muutaman kilometrin päässä Mikkelin keskustasta rauhallisella omakotitaloalueella luonnonläheisellä paikalla. Samassa pihapiirissä toimii myös lasten päiväkoti.

Tarjoamme asukkaille

 • Mahdollisuus käyttää palveluseteliä
 • Aktiviteetteja
 • Lähellä luontoa
 • Sauna
 • Turvaranneke
 • SävelSirkku
 • Musiikkia ja laulua
 • Tukipalvelut
 • Esteettömät tilat
 • Oma fysioterapeutti arkipäivisin

Asuminen

Kotikylä Tupala koostuu 41 invavarustellusta 20-25 neliön yhden hengen asuinhuoneesta, joissa on oma wc ja suihkutila. Kuudessa asuinhuoneessa on myös pieni keittiönurkkaus. Kaikki asuinhuoneet sijaitsevat samassa kerroksessa kahdella eri käytävällä.

Palvelutalossamme on yhteinen ruokasali, jonne asukkaat kokoontuvat ruokailemaan yhdessä. Hoivakodin kahdessa oleskelutilassa asukkaat voivat katsella tv:tä, kuunnella musiikkia, jumpata tai kokoontua viettämään yhteistä aikaa toisten asukkaiden kanssa.

 

Aktiviteetit

Palvelutalossamme toimii oma fysioterapeutti, joka työskentelee asukkaidemme kanssa kaksi kertaa viikossa. Hän laatii yhteistyössä hoitohenkilökunnan kanssa asukkaiden kuntoa ylläpitävän kuntoutus- ja hoitosuunnitelman. Kuntouttava työote ja asukkaan kunnon ylläpito näkyvät kaikkialla arjessa ja työtavoissamme. Fysioterapeutti laatii myös viikko-ohjelman. Ohjelma sisältää päivän aikana kaksi suunniteltua viriketuokiota, jotka hoitajat toteuttavat. Kuuntelemme asukkaidemme toiveita viriketuokioista, ja pyrimme toteuttamaan niitä säännöllisesti.
 
Koko henkilöstömme on sitoutunut toiminnalliseen toimintatapaan. Asukkaamme saavat päivittäin mahdollisuuden osallistua yhteiseen toimintaan, esimerkiksi tuolijumppaan tai lehdenlukuhetkeen. Tasainen, asfaltoitu sisäpiha mahdollistaa myös liikuntarajoitteisten asukkaiden ulkoilun päivittäin. Kulku pihalle on tehty esteettömäksi, jotta jokainen asukas voi lähteä ulos myös omatoimisesti. Teemme yhdessä asukkaiden kanssa myös pidempiä kävelylenkkejä lähiympäristössä. 

Käytössämme on SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jota käytämme päivittäin esimerkiksi aamunavauksessa. SävelSirkusta löytyy paljon musiikkia eri aikakausilta ja muuta mukavaa tekemistä, kuten tietovisoja, arvoituksia ja kuunnelmia. 

Teemme yhteistyötä paikallisten eläke- ja kulttuurijärjestöjen kanssa. Järjestöt käyvät säännöllisesti viettämässä aikaa asukkaidemme kanssa ja järjestävät monenlaista toimintaa talossamme. Samassa pihapiirissä sijaitsevan päiväkodin lapset vierailevat luonamme säännöllisesti.

 

Ruokailu

Yhteisöllisyys ja kuntouttava työote otetaan huomioon myös ruokailutilanteissa. Pyrimme siihen, että kaikki asukkaamme ruokailevat yhteisissä ruokailutiloissamme. 

Lounas- ja päivällisruoka tulee meille Fazerin keittiöltä. Ruoka on ravitsevaamonipuolista ja maukasta. Asukkaat voivat esittää toiveita ruoan suhteenja kyselemmekin niitä asukkailtamme säännöllisesti. Tavallisen ruoan lisäksi keittiötyöntekijämme valmistavat esimerkiksi erilaisia kiisseleitä ja leipovat pullaa. 

Juhlapyhät ja asukkaiden syntymäpäivät otetaan huomioon Tupalassa myös ruokailuhetkinä. Päiväkahvilla tarjoillaan juhlan kunniaksi parempaa kahvileipää ja ruokasali pyritään koristelemaan juhlan mukaisesti.

 

Hoiva ja huolenpito

Laadimme asukkaan, moniammatillisen työryhmän ja asukkaan omaisten kanssa yksilöllisen hoito-, palvelu- ja kuntoutussuunnitelman, joka ohjaa asukkaan hoitoa ja asumista Kotikylä Tupalassa. Omahoitajan lisäksi suunnittelupalaveriin osallistuvat talon sairaanhoitaja ja fysioterapeutti. 

Turvallisuus kuuluu vahvasti arvoihimme. Pyrimme luomaan asukkaillemme mahdollisimman turvallisen elinympäristön muun muassa hyödyntämällä nykyteknologiaa, kuten turvarannekkeita ja liiketunnistimia. Apuvälineet ovat vanhuksille usein elintärkeä apu toimintakyvyn säilyttämisessä. Fysioterapeuttimme yhdessä hoitajien kanssa arvioi kunkin asukkaan apuvälineiden tarpeen ja tarvittaessa huolehtii sen hankkimisesta asukkaalle apuvälineyksikön kautta. 

Lääkärimme on arkisin tavoitettavissa sekä puhelimitse että tietokoneen välityksellä. Kerran kuukaudessa lääkäri käy tapaamassa asukkaita luonamme. Tarvittaessa voimme sopia ylimääräisestä koti- tai vastaanottokäynnistä. Lääkäri tekee oman hoitosuunnitelman jokaiselle asukkaalle asukkaan muuttaessa Tupalaan.

 

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

 • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
 • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
 • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
 • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Osoite

Poikolanrinne 2, 50100 Mikkeli

Petri Skaffari

Yksikön päällikkö

Yhteystiedot

Petri Skaffari

Yksikön päällikkö

Osoite

Poikolanrinne 2, 50100 Mikkeli