Hem
Yhteystiedot
Takaisin sivulle Hoivakodit ikäihmisille

Humana Kotikylä Tuulikoti, Lahti

Palvelukoti Tuulikoti tarjoaa turvallisen kodin 30 ikäihmiselle, jotka tarvitsevat tehostettua palveluasumista. Palvelutalo Tuulikoti sijaitsee Lahdessa Myllypohjan kaupunginosassa rauhallisella, luonnonkauniilla alueella.

 • Oma puutarha
 • Lähellä luontoa
 • Oma keittiö
 • Oma sauna
 • Turvaranneke
 • SävelSirkku
 • Musiikkia
 • Tukipalvelut
 • Oma lääkäri
 • Lisäpalvelut
 • Esteettömät tilat
 • Kinestetiikkaosaamista
 • Wi-fi
 • Retkipäivät

Asuminen

Kotikylä Tuulikoti on nykyaikainen, yksitasoinen, vuonna 2016 rakennettu hoivakoti, jossa on 30 yhden hengen asuinhuonetta. Huoneet on varusteltu säätösängyllä sekä wc- ja suihkutilalla. 

Asuinhuoneet ovat kolmella käytävällä nimeltään Lounatuuli, Suvituuli ja Pohjantuuli. Palvelukodin jokaisessa siivessä on valoisa oleskeluhuone, jossa voi katsoa esimerkiksi tv:tä tai järjestää syntymäpäiväjuhlia. 

Tuulenpesässä ruokaillaan ja touhutaan yhdessä. Tuulenpesän yhteydessä on keittiö ja kulku aurinkoiseen aidattuun puutarhaan, jossa kävelypolun varrella on penkkejä levähtämiseen. Puutarhassa kasvaa marjapensaita ja omenapuita. Puutarhan terassilla grillataan lämpiminä kesäpäivinä maistuvaa makkaraa.

Tutustu Tuulikotiin virtuaalisesti

Aktiviteetit

Kuntouttaminen ja toimintakyvyn ylläpitäminen kuuluvat palvelutalo Tuulikodin jokapäiväiseen toimintaan. Asukkaita ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineellä tai ilman. Fysioterapeutti ohjaa asukkaalle soveltuvia harjoitteita ja opastaa apuvälineiden käytössä. Päivittäin pidetään pieniä jumppahetkiä esimerkiksi ennen lounasruokailun aloittamista. Sään salliessa ulkoilemme ja välillä lähdemme taksilla tai bussilla satamaan tai torille päiväkahville.

Hoivakodissamme on käytössä SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jossa on ikäihmisille sopivaa mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme sisältöä virikehetkiin muun muassa jumpan ja musiikin muodossa, jotka ovat meillä päivittäin käytössä.

Tuulikodin hoitajien koirat käyvät tervehtimässä asukkaita säännöllisesti.

Ruokailu

Ruokailuhetket kokoavat palvelukodin asukkaat yhteen. Lounasruokailu tapahtuu kahdessa salissa. Lounatuulessa ruokailevat asukkaat, jotka pystyvät itse voitelemaan leivät, ottamaan ruoan lautaselle ja kaatamaan juoman lasiin. Näin ruokailu on kotoisaa ja viihtyisää, ja omatoimisuudella tuetaan vanhusten toimintakykyä.

Ravitsevan ja monipuolisen ruoan valmistaa Amica Ateriapalvelu Fazer Food Services. Arjen lisäksi Tuulikodissa vietetään eri vuodenaikojen juhlia, joihin tarjoilu valitaan teeman mukaisesti.

Hoiva ja huolenpito

Asukkaat saavat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa, joka perustuu yksilölliseen hoidon suunnitteluun. Kaikki hoivakodissa tähtää siihen, että toimintakyky pysyy hyvänä mahdollisimman pitkään ja arki on mielekästä ja turvallista.

Turvarannekkeet tuovat asumiseen lisää turvallisuutta. Henkilökunta on koulutettua: palvelukodissamme on kolme sairaanhoitajaa, 12 lähihoitajaa, kolme hoiva-avustajaa sekä laitoshuoltaja. Lisäksi fysioterapeutti on läsnä yhtenä päivänä viikossa. Palvelukeskus Tuulikodilla on oma lääkäri, joka on konsultoitavissa virka-aikana ja käy säännöllisesti kerran kuukaudessa paikan päällä. Myös geriatrin palvelut ovat käytettävissämme.

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

 • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
 • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
 • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
 • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Yhteystiedot