Hem
Tyttö istuu portailla puhaltamassa saippuakuplia.

Ottaa yhteyttä

Sijoituspyyntö

  • Riikka Mäkelä-Brunner Yksikön johtaja Kuurinkallio 040 568 9585
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi

Osoite

Kuurinkallio 7, 02750 Espoo

Humana Kuurinkallio, Espoo

Kuurinkallion asumispalveluiden yksikkö sijaitsee Espoon Kuurinniityssä, ja se tarjoaa kodin 26 vammaiselle ja vaikeavammaiselle asukkaalle. Kuurinkalliossa on tarjolla yksilöllisen palvelutarpeen mukaista tukea ja ohjausta asukkaan arjessa pärjäämiseksi ja omanlaisen elämisen mahdollistamiseksi. Yksikkö avautuu kesällä 2024.

  • Riikka Mäkelä-Brunner Yksikön johtaja Kuurinkallio 040 568 9585
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi

Asuminen

Kuurinkallio sijaitsee Espoon Kuurinniityn kaupunginosassa rauhallisella pientaloalueella. Yksikön tilojen rakentamisessa on huomioitu esteettömyys ja erilaiset teknologiset ratkaisut antavat mahdollisuuden turvalliselle ja toimivalle arjelle. Yksikön värimaailma on luonnonläheinen ja inspiraatiota yksikön sisustukseen on otettu ympäröivästä luonnosta.

Yksikön ympäristössä on mahdollisuus ulkoiluun Espoon keskuspuiston metsäisillä ulkoilureiteillä. Kolmikerroksissa yksikössä on neljä 4-10 hengen asuinryhmää. Yhdessä asuinryhmässä kuudella asukkaalla on käytössään oma huoneisto, jossa on kylpyhuoneen lisäksi oma keittiö. Muut asukkaiden omassa käytössä olevat tilat ovat kylpyhuoneellisia asukashuoneita.

Kuurinkallion yksikkö sijaitsee osana päivä- ja hoivakotirakennusta, jossa toimii Kuurinkallion asumispalveluiden lisäksi myös päiväkoti.

Toiminta

Kuurinkallion asumispalveluiden yksikössä asukas saa henkilöstöltä monipuolista tukea, apua ja ohjausta omaan tilanteeseensa. Henkilöstön antama ohjaus ja tuki mukautetaan aina asukkaan yksilölliseen tarpeeseen. Kuurinkalliossa asuvaa henkilöä tuetaan arjen toiminnoissa, terveydentilan seuraamisessa, oman huoneen/asunnon puhtaana pitämisessä, sosiaalisissa suhteissa ja niiden luomisessa ja ylläpitämisessä, yksikön ulkopuolisessa asioinnissa sekä omien henkilökohtaisten mielenkiinnon kohteiden löytämisessä ja vaalimisessa. 

Asukkaan ohjaamisessa pyritään aina muistamaan positiivisuus, kannustaminen ja hyvän löytäminen arjen eri hetkistä. Asukkaan taitoja ja osaamista pyritään tukemaan monipuolisesti. Kuurinkallion yksikön tavoitteena on olla yksikössä asuvien henkilöiden koti mahdollisimman pitkäaikaisesti.

Kuurinkallioon ovat tervetulleita tutustumaan ja vierailemaan asukkaiden perheenjäsenet ja muut läheiset. Asukkaiden muuttuvien elämäntilanteiden aiheuttamat tunteet läheisillä otetaan huomioon ja niitä kuunnellaan herkällä korvalla. Läheisille myös järjestetään vuosittain tilaisuuksia, jossa huomioidaan vertaistuki ja yhteiset kokemukset.

Vahvuudet

Kuurinkallion asumisyksikössä pyritään aina vahvistamaan jokaisen asukkaan omatoimisuutta ja toimintakykyä, sekä kunnioittamaan asukkaan itsemääräämisoikeutta. Humanalla on asiantuntijatiimi, joka työskentelee vammaispalveluiden yksiköiden tukena laajasti itsemääräämisoikeuteen liittyvissä asioissa. Jokaiselle asukkaalle nimetään kaksi omahoitajaa, jotka perehtyvät asukkaan asioihin ja vahvistavat omalla työllään yhdessä asukkaan kanssa asukkaan oman näköisen elämän toteutumista.

Osoite

Kuurinkallio 7, 02750 Espoo

Osoite

Tiina Rihti

Operatiivinen päällikkö

Yhteystiedot

Tiina Rihti

Operatiivinen päällikkö

Riikka Mäkelä-Brunner

Yksikön johtaja Kuurinkallio

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)humana.fi