Hem
Yhteystiedot

Humana Mäntylän Ryhmäkoti, Rovaniemi

Mäntylän Ryhmäkoti on ympärivuorokautista palveluasumista tarjoava palvelukoti, jossa on asuinpaikka 15 kehitysvammaiselle. Palvelukodissamme arki muovautuu asukkaiden omien tarpeiden ja toiveiden mukaan.

  • Osoitteemme Miehentie 10 96100 Rovaniemi
    Kartta

040 745 2297
mantyla.hoiva@humana.fi

Asuminen

Mäntylä sijaitsee Rovaniemellä 3. kaupunginosassa. Kehitysvammaisten palvelukotimme tarjoaa turvallista ja virikkeellistä arkea kehitysvammaisille sekä erityistä tukea tarvitseville. Toimintaamme ohjaavia painopisteitä ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus. Toiminnallisuus tarkoittaa meille aktiivista arkea. Yhteisöllisyys on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja aitoa läsnäoloa. Turvallisuus tarkoittaa kodissamme muun muassa kokemusta turvallisesta asuinympäristöstä.

Aktiviteetit

Palvelukodissa päivät täyttyvät harrastuksista, oman arjen askareista, työstä ja yhteisestä toiminnasta sekä asumisyhteisössä että muissa sosiaalisissa yhteisöissä. Asukkaillemme mieluisia asioita ovat ulkoilu, retket lähiympäristöön, maittava ruoka, musiikki, pelaaminen, leivonta ja juhlien järjestäminen. Palvelukotimme asukkaiden henkilökohtaiset avustajat, ystävät ja omaiset ovat odotettuja vieraita ja tiivis osa kotiamme. Monet asukkaistamme osallistuvat monenlaiseen leiritoimintaan. Reissukokemuksia muistellaan porukalla pitkän aikaa.

Arki palvelukodissa

Mäntylän Ryhmäkodin arjessa tärkeitä asioita ovat toiminnallisuus ja turvallisuus. Sosiaaliset suhteet ja yhteisöllisyys ovat luonnollinen osa arkea. Vapaa-aikaa vietetään yhdessä. Palvelukodissamme tarjotaan mahdollisuus osallistua monenlaiseen virikkeelliseen toimintaan.

Palvelukotimme asukkaat saavat apua ja neuvontaa arjen asioinneissa. Asukkaita opastetaan ymmärtämään monipuolisen ravitsemuksen merkitystä. Asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan käytettävissä on ateriapalvelut tai ruoanlaiton avustaminen ja ohjaus. Asukkaat saavat ohjausta myös henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimiseen, vaatehuoltoon ja siivoukseen. Ammattitaitoinen henkilökuntamme huolehtii lääkehoidon kokonaisuudesta, terveyspalveluiden saamisesta tarpeen vaatiessa ja apuvälineistä. Taloudellisista asioista huolehditaan yhteistyössä läheisten tai edunvalvojan kanssa.

Tutustu Mäntylän ryhmäkodin omavalvontasuunnitelmaan

Ota yhteyttä

Tutustu palveluihimme