Hem
Yhteystiedot
Takaisin sivulle Hoivakodit ikäihmisille

Humana Kotikylä Iltatuuli, Iitti

Palvelukoti Iltatuuli sijaitsee maalaismaisemassa Iitin Kausalassa, mutta kuitenkin keskustan tuntumassa palveluiden välittömässä läheisyydessä ja hyvien liikenneyhteyksien varrella. Hoivakoti Iltatuuli tarjoaa kodin 40 ikäihmiselle, jotka tarvitsevat palveluasumista tai tehostettua palveluasumista.

  • Lähellä luontoa
  • Oma puutarha
  • Aktiviteetteja
  • Musiikkia ja laulua
  • Tukipalvelut
  • Palveluseteli

Asuminen

Hoivakoti Iltatuuli tarjoaa kodinomaisen, turvallisen, toimintakykyä ja yksilöllisyyttä tukevan asuinympäristön. Hoivakodin asuinhuoneet ovat kooltaan 15-22 neliömetriä. Kaikissa huoneissa on saniteettitilat, joissa inva-mitoitus.

Kotikylä Iltatuuli on valittu vuoden 2016 yhteisökodiksi. Ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilöstö huolehtii arjen sujumisesta ja asukkaiden viihtyvyydestä. Henkilöstöltä löytyy muun muassa geriatrian ja fyysisen kuntoutuksen erikoisosaamista.

Palveluasunnot

Kotikylä Iltatuulen palveluasunnot palvelevat ikäihmisiä, joilla on tarve tuettuun palveluasumiseen. Iltatuulen esteettömistä tiloista löytyvät puitteet rikkaaseen ja elämänmakuiseen oloon ja eloon myös itsenäisemmille vanhuksille, jotka tarvitsevat tukea päiväsaikaan. Palvelukodissamme on 22 yhden hengen (20 m2) asuntoa sekä yksi kaksio, joka mahdollistaa pariskunnan asumisen yhdessä. Hoivakotimme tarjoaa asumisen tueksi tarvittavia tukipalveluita, kuten turva-, siivous-, ateria-, pyykkäyspalvelua ja sairaanhoidon palveluita. Lisäksi asukas voi halutessaan hyödyntää lisäpalveluita, kuten hierontaa, jalkahoitoa tai kampaajapalveluita. Meille voi tulla asukkaaksi joko palvelusetelillä tai kustantamalla hoitopäivämaksun ja vuokran itse.

Viihtyisästä palvelukodistamme löytyy vapaita asuntoja uusille asukkaille, tiedustelut: yksikön päällikkö Soila Toivola puh. 040 570 3649.

Palveluasumista lyhyemmäksikin ajaksi

Alkaako putkiremontti, ja on tarvetta tilapäisasumiselle? Tai onko kiinnostusta tulla kokeilemaan palveluasumista, vaikkei muutto palvelukotiin olisikaan vielä ajankohtainen asia?

Tarjoamme myös lyhytaikaista ja palveluasumista.
Palveluasuntoihimme voi tulla asumaan itsemaksavana myös lyhyemmäksi ajaksi, esimerkiksi pidennetyksi viikonlopuksi, 1-2 viikoksi tai vaikka putkiremontin ajaksi. Vuorokausihintamme on 125 euroa, johon sisältyy yöpyminen, ateriat sekä talon aktiviteetit. Ikäihmiset ovat tervetulleita tällä tavalla kokeilemaan palveluasumista meillä, majoittumaan meille esimerkiksi oman asunnon remontin ajaksi tai muuten vain lomailemaan.
Tiedustelut: yksikön päällikkö Soila Toivola puh. 040 570 3649.


Tutustu kodikkaisiin tiloihimme alla olevassa virtuaaliesittelyssä:

Aktiviteetit

Tunteiden kuuntelu, muistelu, musiikki, taide, elämykset, tuoksut, värit ja puutarha ovat hoivakoti Iltatuulen virikemuotoja, joiden tavoitteena on tukea asukkaiden henkistä hyvinvointia. Suunnitelmallinen liikunta, ulkoilu, tasapainoharjoittelu ja käsi- ja aivovoimistelu taas auttavat palvelukodin asukasta selviämään päivittäisistä toimistaan mahdollisimman itsenäisesti. Pidämme huolta asukkaiden liikuntakyvyn säilymisestä ohjattujen lihaskuntoharjoitteiden avulla.

Asukkaiden hengellisistä tarpeista huolehditaan jokaisen oman vakaumuksen ja toiveiden mukaan. Seurakunta käy säännöllisesti pitämässä hartaushetken asukkaille. Harrastus- ja vapaaehtoistoiminta tuovat oman lisänsä kodin arkeen.

Hoiva ja huolenpito

Asukkaan elämänkaaritiedot ovat kaiken hoidon pohjana. Kuntouttava hoitosuunnitelma kartoittaa jokaisen asukkaan voimavarat ja toiveet. Tavoitteena on asukkaiden toimintakyvyn säilyminen ja uudet onnistumisen kokemukset. Omahoitajajärjestelmällä varmistetaan hoidon yksilöllisyys sekä potilaan ja hoitajan välinen luottamus. Avoin ja aktiivinen hoitoyhteisö luo ja ylläpitää sosiaalisia suhteita.

Perushoitoon kuuluvat ravinto, puhtaus ja hygienia sekä mahdollisten sairauksien hoito. Asukkaat voivat osallistua kodin askareisiin halujensa ja kykyjensä mukaan. Aikaan sidottuja rutiineja ovat vain ruoka-ajat. Muutoin asukkailla on mahdollisuus elää omaa elämäänsä omaa tuttua rytmiä noudattaen.

Yhteistyö omaisten kanssa on hoidossa ensiarvoisen tärkeää. Henkilöstö voi saada omaisilta ja ystäviltä hoidon kannalta arvokasta tietoa asukkaan elämästä, tavoista ja tottumuksista. Pidämme omaiset ajan tasalla asukkaiden hyvinvoinnista. Omaiset ovat tervetulleita osallistumaan aktiivisesti arkeen ja juhlaan.

Tutustu täällä Kotikylä Iltatuulen omavalvontasuunnitelmaan.

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

  • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
  • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
  • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
  • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Yhteystiedot