Hem
Humana palvelukoti Koivu ja Tähti

Ottaa yhteyttä

Sijoituspyyntö

Osoite

Töllintie 5, 91500 Muhos

Humana Kotikylä Koivu- ja Tähtikoti, Muhos

Palvelukoti Koivu- ja Tähtikoti tarjoaa turvallisen ja viihtyisän kodin 30 ikäihmiselle, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista. Olemme Muhoksen kunnan hyväksymä palvelusetelituottaja. Hoivakodissamme on mahdollisuus saada myös tilapäishoitoa. Tilapäishoidossa asutaan vuoroin kotona ja vuoroin palvelukodissamme. Hoivakoti sijaitsee Muhoksen keskustassa ja on paikallisille tuttu, sillä se on toiminut ikäihmisten kotina jo parikymmentä vuotta.

Tarjoamme asukkaille

 • Aktiviteetteja
 • Oma puutarha
 • Oma keittiö
 • Oma sauna
 • Turvaranneke
 • SävelSirkku
 • Musiikkia ja laulua
 • Tukipalvelut
 • Oma lääkäri
 • Esteettömät tilat
 • Kinestetiikkaosaamista
 • Kampaaja
 • Palveluseteli
 • Lisäpalvelut: kampaaja, jalkahoitaja ja fysioterapia

Asuminen

Koivu- ja Tähtikodissa asutaan omassa huoneessa, jonka asukas saa kalustaa omilla huonekaluillaan ja tärkeillä esineillään. Jokaisessa asuinhuoneessa on oma wc ja suihku. Yhteisissä tiloissa asukkaat voivat viettää aikaa seurustellen, ruokaillen ja vaikkapa musiikkia kuunnellen. Sisäpiha on katettu, joten siellä voi kesäaikaan nauttia upeista kesäkukkaistutuksista sateisellakin säällä.
 
Palvelutalo Koivussa ja Tähdessä eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea, jossa tehdään, nähdään ja koetaan asioita yhdessä. Kodissamme asukkaan tarpeet ja toiveet ovat kaiken perusta. Jokainen asukas saa tukea ja apua oman tarpeensa mukaan kaikilla elämän osa-alueilla.

Koivu- ja Tähtikoti omavalvontasuunnitelma (PDF)

Aktiviteetit

Toimintakyvyn tukeminen elää kotimme kaikessa toiminnassa. Jokaista asukasta ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineiden avulla tai ilman. Yhdessä tekeminen virkistää ja motivoi liikkumaan. Toimintakykyä tuetaan yksilöllisen suunnitelman ja mielekkäiden arjen toimintojen lisäksi suunnittelemalla ja toteuttamalla monenlaista viriketoimintaa ympäri vuoden. Asukkaille tärkeitä asioita ovat ulkoilu, musiikki, yhdessä jutteleminen ja muisteleminen, tuoreiden leivonnaisten tuoksu ja maisteleminen, erilaiset visailut, tarinat ja yhteiset juhlat. Kodissamme on lämmin ja salliva ilmapiiri ja usein vietämmekin mukavaa aikaa jutellen asioista, joita esille nousee. 

Käytössämme on SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jossa on ikäihmisille sopivaa, mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme hoivakotimme arkeen jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia: asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka. 

Omaiset ovat tervetulleita mukaan kotimme elämään.

Ruokailu

Asukkaillemme tarjottava ruoka on maittavaa, monipuolista ja ravitsevaa. Ruokailutilanteet ovat tärkeitä yhteisiä hetkiä päivässä, jolloin kokoonnumme yhteiseen oleskelutilaan nauttimaan ruoasta sekä toisten asukkaiden ja henkilökunnan seurasta. Pyrimme tekemään ruokailuhetkistä kotoisia ja viihtyisiä. Mikäli asukas ruokailee mieluummin yksin tai vaikkapa vierailulla olevien läheistensä kanssa, ruokailu onnistuu myös omassa huoneessa.

Arjen lisäksi meillä vietetään juhlia. Muun muassa jouluna, pääsiäisenä ja vappuna on tarjolla oma juhlallinen ruokailu teemaan sopivine koristeluineen. Juhlistamme myös asukkaiden merkkipäiviä heidän toivomustensa mukaisesti.

Hoiva ja huolenpito

okaisella asukkaallamme on nimetty omahoitaja. Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaisensa kanssa RAI-toimintakykyarviointiin perustuen. Kaikki tähtää siihen, että asukkaan toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvänä ja hän voisi elää kodissaan mielekästä ja turvallista arkea. Turvarannekkeet tuovat asumiseen lisää turvallisuutta. 

Lääkäri käy säännöllisesti kierrolla kodissamme ja tarpeen vaatiessa voimme konsultoida lääkäriä muulloinkin.

 

Osoite

Töllintie 5, 91500 Muhos

Osoite

Heidi Tolonen

Palvelupäällikkö

Yhteystiedot

Heidi Tolonen

Palvelupäällikkö

Katja Hiltunen

Palveluvastaava

Mirja Alalauri

Sairaanhoitaja