Hem
Yhteystiedot
Takaisin sivulle Hoivakodit ikäihmisille

Humana Kotikylä Koivu- ja Tähtikoti, Muhos

Palvelukoti Koivu- ja Tähtikoti Muhoksella tarjoaa turvallisen ja viihtyisän kodin 30 ikäihmiselle, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista. Olemme Muhoksen kunnan hyväksymä palvelusetelituottaja. Hoivakodissamme on mahdollisuus saada myös tilapäishoitoa. Tilapäishoidossa asutaan vuoroin kotona ja vuoroin palvelukodissamme. Hoivakoti sijaitsee Muhoksen keskustassa ja on paikallisille tuttu, sillä se on toiminut ikäihmisten kotina jo parikymmentä vuotta.

 • Aktiviteetteja
 • Oma puutarha
 • Oma keittiö
 • Oma sauna
 • Turvaranneke
 • Turvanappi
 • SävelSirkku
 • Musiikkia ja laulua
 • Tukipalvelut
 • Oma lääkäri
 • Esteettömät tilat
 • Kinestetiikkaosaamista
 • Kampaaja
 • Palveluseteli

Asuminen

Koivu- ja Tähtikodissa asutaan omassa huoneessa, jonka asukas saa kalustaa omilla huonekaluillaan ja tärkeillä esineillään. Jokaisessa asuinhuoneessa on oma wc ja suihku. Yhteisissä tiloissa asukkaat voivat viettää aikaa seurustellen, ruokaillen ja vaikkapa musiikkia kuunnellen. Sisäpiha on katettu, joten siellä voi kesäaikaan nauttia upeista kesäkukkaistutuksista sateisellakin säällä.
 
Palvelutalo Koivussa ja Tähdessä eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea, jossa tehdään, nähdään ja koetaan asioita yhdessä. Kodissamme asukkaan tarpeet ja toiveet ovat kaiken perusta. Jokainen asukas saa tukea ja apua oman tarpeensa mukaan kaikilla elämän osa-alueilla. 

Aktiviteetit

Toimintakyvyn tukeminen elää kotimme kaikessa toiminnassa. Jokaista asukasta ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineiden avulla tai ilman. Yhdessä tekeminen virkistää ja motivoi liikkumaan. Toimintakykyä tuetaan yksilöllisen suunnitelman ja mielekkäiden arjen toimintojen lisäksi suunnittelemalla ja toteuttamalla monenlaista viriketoimintaa ympäri vuoden. Asukkaille tärkeitä asioita ovat ulkoilu, musiikki, yhdessä jutteleminen ja muisteleminen, tuoreiden leivonnaisten tuoksu ja maisteleminen, erilaiset visailut, tarinat ja yhteiset juhlat. Kodissamme on lämmin ja salliva ilmapiiri ja usein vietämmekin mukavaa aikaa jutellen asioista, joita esille nousee. 

Käytössämme on SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jossa on ikäihmisille sopivaa, mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme hoivakotimme arkeen jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia: asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka. 

Omaiset ovat tervetulleita mukaan kotimme elämään. 

Ruokailu

Asukkaillemme tarjottava ruoka on maittavaa, monipuolista ja ravitsevaa. Ruokailutilanteet ovat tärkeitä yhteisiä hetkiä päivässä, jolloin kokoonnumme yhteiseen oleskelutilaan nauttimaan ruoasta sekä toisten asukkaiden ja henkilökunnan seurasta. Pyrimme tekemään ruokailuhetkistä kotoisia ja viihtyisiä. Mikäli asukas ruokailee mieluummin yksin tai vaikkapa vierailulla olevien läheistensä kanssa, ruokailu onnistuu myös omassa huoneessa.

Arjen lisäksi meillä vietetään juhlia. Muun muassa jouluna, pääsiäisenä ja vappuna on tarjolla oma juhlallinen ruokailu teemaan sopivine koristeluineen. Juhlistamme myös asukkaiden merkkipäiviä heidän toivomustensa mukaisesti. 

Hoiva ja huolenpito

Jokaisella asukkaallamme on nimetty omahoitaja. Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaisensa kanssa RAI-toimintakykyarviointiin perustuen. Kaikki tähtää siihen, että asukkaan toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvänä ja hän voisi elää kodissaan mielekästä ja turvallista arkea. Turvarannekkeet tuovat asumiseen lisää turvallisuutta. 

Lääkäri käy säännöllisesti kierrolla kodissamme ja tarpeen vaatiessa voimme konsultoida lääkäriä muulloinkin. 

Koivu- ja Tähtikodin esitteen voit ladata tästä.

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

 • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
 • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
 • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
 • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Yhteystiedot