Hem
Yhteystiedot
Humana palvelukoti Lipporanta

Yhteystiedot

Osoite

Lipporannantie 9, 90500 Oulu

Humana Kotikylä Lipporanta, Oulu

Kotikylä Lipporanta tarjoaa kodin 24 ikäihmiselle, jotka tarvitsevat tehostettua palveluasumista. Kotimme sijaitsee Oulussa luonnonläheisellä paikalla jokisuiston vieressä. Lipporanta tarjoaa kodikkaan, turvallisen sekä toimintakykyä ja yksilöllistä elämää tukevan asuinympäristön. Omahoitajajärjestelmällä varmistamme hoidon yksilöllisyyden sekä potilaan ja hoitajan välisen luottamuksen. Arvostamme vanhuutta.

Tarjoamme asukkaille

 • Mahdollisuus käyttää palveluseteliä
 • Aktiviteetteja
 • Oma puutarha
 • Lähellä luontoa
 • Oma keittiö
 • Sauna
 • Turvaranneke
 • SävelSirkku
 • Musiikkia ja laulua
 • Tukipalvelut
 • Oma lääkäri
 • Esteettömät tilat
 • Kinestetiikkaosaamista
 • Retkipäivät
 • Viikko-ohjelma

Asuminen

Kotikylä Lipporanta koostuu 23 tilavasta asuinhuoneesta ensimmäisessä kerroksessa. Jokaisessa asuinhuoneessa on oma wc ja suihkutilat. Kodissa on yhteisiä oleskelutiloja, jonne asukkaat voivat kokoontua seurustelemaan, ruokailemaan ja yhteiseen toimintaan. Olohuoneesta on turvallinen ja esteetön kulku kodin omalle pihalle.

Lipporanta palvelukoti on asukkaiden koti, jossa hoitajat ohjaavat toimintakykyä ylläpitävää ja tukevaa toimintaa. Meillä eletään aktiivista arkea - tehdään, nähdään ja koetaan.

 

Aktiviteetit

Kuntoutusnäkökulma ja toimintakyvyn ylläpitäminen ovat osa Lipporannan kaikkea toimintaa. Asukkaita ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Fysioterapeutti ohjaa asukkaille soveltuvia harjoitteita ja opastaa apuvälineiden käytössä.

Kodissamme on päivittäin aamunavaus ja jumppatuokio. Käytössämme on SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jonka myötä saamme ikäihmisille soveltuvaa mukavaa ohjelmaa.

 

Ruokailu

Ruokailutilanteet ovat tärkeitä yhteisiä hetkiä päivässä, jolloin kokoonnumme yhteiseen oleskelutilaan nauttimaan ruoasta sekä toisten asukkaiden ja henkilökunnan seurasta. Pyrimme tekemään ruokailuhetkistä kotoisia ja viihtyisiä. Mikäli asukas ruokailee mieluummin yksin tai vaikkapa vierailulla olevien läheistensä kanssa, ruokailu onnistuu myös omassa huoneessa.

Monipuolinen ja ravitseva ruoka valmistetaan Fazerin keittiössä. Ruoanlaitossa käytetään mahdollisimman paljon lähellä tuotettuja raaka-aineita.

Arjen lisäksi Lipporannassa vietetään juhlia. Muun muassa jouluna, pääsiäisenä, juhannuksena on oma juhlallinen ruokailu teemaan sopivine koristeluineen.

 

Hoiva ja huolenpito

Lipporannassa pyrimme siihen, että asukkaan toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvänä ja hän voisi elää kodissaan mielekästä ja turvallista arkea. Omahoitajajärjestelmällä varmistetaan hoidon yksilöllisyys sekä potilaan ja hoitajan välinen luottamus.

Turvarannekkeet tuovat asumiseen lisää turvallisuutta. Paikallisten terveyspalvelujen lisäksi kotimme ammattilaiset pitävät huolta siitä, että asukkaiden terveydenhoidon kokonaisuus on hyvin hallinnassa ja toimivaa. Tarpeen vaatiessa voidaan konsultoida omaa geriatria.

 

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

 • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
 • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
 • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
 • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Osoite

Lipporannantie 9, 90500 Oulu

Pirita Määttä

Yksikön päällikkö

Yhteystiedot

Pirita Määttä

Yksikön päällikkö

Osoite

Lipporannantie 9, 90500 Oulu