Hem
A group of people sitting at a table

Ottaa yhteyttä

Sijoituspyyntö

Osoite

Paimentytönpolku 6, 11710 Riihimäki

Humana Kotikylä Kristallihovi, Riihimäki

Riihimäellä sijaitseva palvelukoti Kristallihovi tarjoaa turvallisen kodin 30 iäkkäälle, jotka tarvitsevat tehostettua palveluasumista. Palvelukoti Kristallihovin kauniiden, nykyaikaisten tilojen ja aktiivipihan suunnittelussa on huomioitu erityisesti ikääntyneiden tarpeet.

Tarjoamme asukkaille

  • Mahdollisuus käyttää palveluseteliä
  • Aktiviteetteja
  • Oma keittiö
  • Sauna
  • Turvaranneke
  • SävelSirkku
  • Musiikkia ja laulua
  • Tukipalvelut
  • Esteettömät tilat

Asuminen

Kristallihovissa on 30 tilavaa, vaalein värein sisustettua yhden hengen huonetta. Jokaisessa asuinhuoneessa on oma suihku ja wc. 

Palvelutalossa on kaksi yhteistä oleskelutilaa, joista suuremmassa on tunnelmaa luomassa kaunis sähkötakka. Pitkien pöytien ääreen voi kokoontua ruokailemaan, seurustelemaan tai vaikkapa askartelemaan. Oleskelutiloissa on myös kaksi tv:tä, joita voi katsoa sohvilta yhdessä muiden asukkaiden kanssa.

Kristallihovin omavalvontasuunnitelma (PDF)

Aktiviteetit

Käytämme aktiivisesti SävelSirkku-menetelmäpalvelua, jossa on ikääntyneille sopivaa ohjelmaa ja musiikkia. Musiikin tahtiin voi jumpata, laulaa tai ottaa muutaman tanssiaskeleen.

Pieniä kävelylenkkejä käydään tekemässä aina säiden salliessa ja asukkaiden jaksaminen huomioiden. Pihassamme on liikuntavälineitä, jotka on suunniteltu niin, että ikäihmisten on helppo käyttää niitä. Näitä voi käyttää vapaasti. Liikuntavälineiden käyttöön saa tarvittaessa myös ohjausta.

Aktiivinen arki on tärkeää. Kirjojen ja äänikirjojen lainaus on mahdollista kauttamme, ja kaverikoirat käyvät säännöllisesti vierailulla. Erilaiset teemapäivät eivät nekään ole Kristallihovissa vieraita: olemme muun muassa järjestäneet asukkaiden kanssa yhdessä viini- ja juustotastingin, kesäisen jäätelöbaarin, vappubrunssin ja retken metsään laavulle makkaranpaistoon.

Ruokailu

Keittiö on kodin sydän myös Kristallihovissa. Talossamme on oma kokki, joka takaa maistuvat ruuat arkisin ja juhla-ateriat pyhäpäivinä. Oman kokin ansiosta asukkaamme voivat esittää toiveita ruuan suhteen. Merkkipäiviä, kuten syntymäpäiviä, juhlistamme aina itse tehdyllä täytekakulla. Kesäisin kokkimme löytyy toisinaan pihagrillin äärestä.

Oiva-raporttiimme pääset tutustumaan hakutoiminnon kautta täältä.

Hoiva ja huolenpito

Toimintakyvyn säilyminen on tärkeää, jotta arki säilyisi mielekkäänä. Tähän tähtäämme päivittäisessä hoitotyössä tukien asukkaan omatoimisuutta kaikissa päivittäisissä toiminnoissa. Asukkaan tarpeet ja elämänhistoria huomioidaan yksilöllisesti, ja hoivapalvelut räätälöidään niiden mukaan. 

Turvallisuus on tärkeä osa hyvää arkea. Jokaisella asukkaalla on oma turvaranneke turvallisuutta takaamassa.

 

Osoite

Paimentytönpolku 6, 11710 Riihimäki

Osoite

Sanna Koivuniemi

Yksikönpäällikkö

Yhteystiedot

Sanna Koivuniemi

Yksikönpäällikkö

Pia Hyttinen

Palvelupäällikkö

Hanna Rapo

Vastaava sosiaaliohjaaja