Hem
Yhteystiedot
Two people smiling at each other
Takaisin sivulle Hoivakodit ikäihmisille

Kristallihovi, Riihimäki

Riihimäellä sijaitseva palvelukoti Kristallihovi tarjoaa turvallisen kodin 30 iäkkäälle, jotka tarvitsevat tehostettua palveluasumista. Palvelukoti Kristallihovin kauniiden, nykyaikaisten tilojen ja aktiivipihan suunnittelussa on huomioitu erityisesti ikääntyneiden tarpeet.

 • Mahdollisuus käyttää palveluseteliä
 • Aktiviteetteja
 • Oma keittiö
 • Sauna
 • Turvaranneke
 • SävelSirkku
 • Musiikkia ja laulua
 • Tukipalvelut
 • Lisäpalvelut
 • Esteettömät tilat

Asuminen

Kristallihovissa on 30 tilavaa, vaalein värein sisustettua yhden hengen huonetta. Jokaisessa asuinhuoneessa on oma suihku ja wc. 

Palvelutalossa on kaksi yhteistä oleskelutilaa, joista suuremmassa on tunnelmaa luomassa kaunis sähkötakka. Pitkien pöytien ääreen voi kokoontua ruokailemaan, seurustelemaan tai vaikkapa askartelemaan. Oleskelutiloissa on myös kaksi tv:tä, joita voi katsoa sohvilta yhdessä muiden asukkaiden kanssa.

Aktiviteetit

Käytämme aktiivisesti SävelSirkku-menetelmäpalvelua, jossa on ikääntyneille sopivaa ohjelmaa ja musiikkia. Musiikin tahtiin voi jumpata, laulaa tai ottaa muutaman tanssiaskeleen.

Pieniä kävelylenkkejä käydään tekemässä aina säiden salliessa ja asukkaiden jaksaminen huomioiden. Pihassamme on liikuntavälineitä, jotka on suunniteltu niin, että ikäihmisten on helppo käyttää niitä. Näitä voi käyttää vapaasti. Liikuntavälineiden käyttöön saa tarvittaessa myös ohjausta.

Aktiivinen arki on tärkeää. Kirjojen ja äänikirjojen lainaus on mahdollista kauttamme, ja kaverikoirat käyvät säännöllisesti vierailulla. Erilaiset teemapäivät eivät nekään ole Kristallihovissa vieraita: olemme muun muassa järjestäneet asukkaiden kanssa yhdessä viini- ja juustotastingin, kesäisen jäätelöbaarin, vappubrunssin ja retken metsään laavulle makkaranpaistoon.

Ruokailu

Keittiö on kodin sydän myös Kristallihovissa. Talossamme on oma kokki, joka takaa maistuvat ruuat arkisin ja juhla-ateriat pyhäpäivinä. Oman kokin ansiosta asukkaamme voivat esittää toiveita ruuan suhteen. Merkkipäiviä, kuten syntymäpäiviä, juhlistamme aina itse tehdyllä täytekakulla. Kesäisin kokkimme löytyy toisinaan pihagrillin äärestä.

Oiva-raporttiimme pääset tutustumaan hakutoiminnon kautta täältä.

Hoiva ja huolenpito

Toimintakyvyn säilyminen on tärkeää, jotta arki säilyisi mielekkäänä. Tähän tähtäämme päivittäisessä hoitotyössä tukien asukkaan omatoimisuutta kaikissa päivittäisissä toiminnoissa. Asukkaan tarpeet ja elämänhistoria huomioidaan yksilöllisesti, ja hoivapalvelut räätälöidään niiden mukaan. 

Turvallisuus on tärkeä osa hyvää arkea. Jokaisella asukkaalla on oma turvaranneke turvallisuutta takaamassa.

Voit ladata esitteemme tästä.

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

 • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
 • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
 • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
 • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Yhteystiedot