Hem
Yhteystiedot
Takaisin sivulle Lastensuojeluyksiköt

Ota yhteyttä

Miia Lipponen Palvelujohtaja: Uusimaa, Vantaa, Lahti 040 153 4565

Puolenhehtaarin Metsä

Tarjoamme terapeuttista ja kuntouttavaa ympärivuorokautista lastensuojelun sijaishuollon palvelua erityistä hoivaa ja huolenpitoa tarvitseville lapsille ja nuorille. Meillä on neljä yksikköä: Metsäapila, Metsätähti sekä Niitty ja Polku, jotka yhdessä muodostavat kokonaisuuden Niittypolku. Tarjoamme terapeuttista ja kodinomaista arkea yksilöllisen hoidon ja vuorovaikutuksellisen arjen keinoin.

 

Toiminta

Puolenhehtaarin Metsä kokee perhetyön ja kiintymyssuhteen erityisen tärkeäksi lapsen hyvinvoinnin kannalta. Lasten vanhemmat ovat tiivis osa Puolenhehtaarin Metsän arkea. Tavoitteenamme on vahvistaa lasten ja vanhempien välistä suhdetta, sekä tukea vanhemmuutta. Perhetyö on ensisijaisen tärkeää, jotta lapsella olisi mahdollisimman hyvä olla sekä meillä että kotona. Puolenhehtaarin Metsän työmenetelmät perustuvat ratkaisukeskeisen perhetyön ja kiintymyssuhdeteorian viitekehyksiin. Työvälineinä käytössämme ovat mm. monipuolinen luova toiminta, liikunnalliset ja toiminnalliset menetelmät sekä voimauttava hevostoiminta.

Arki Puolenhehtaarin Metsässä on lapsen tukemista jokapäiväisissä askareissa sekä ohjaamista harrastuksiin ja yhteiseen toimintaan. Tuemme lapsen sosiaalista verkostoitumista vertaistensa kanssa harrastuksien ja muun yhteydenpidon kautta. Puolenhehtaarin Metsä on koti, jossa lapsella on mahdollisuus viettää aikaa myös omien ystävien kanssa.

Phm:ssä koen, että työntekijänä minut kohdataan ihmisenä ja minua arvostetaan. Phm:ssä arvostetaan työntekijöiden osaamisalueita ja kannustetaan niiden hyödyntämiseen työssään.

Susanna Salo perheohjaaja

Postiosoitteet

 • Metsätähti

  Muijalantie 239
  08680 Lohja

  Kartta

 • Metsäapila

  Kumpulantie 29B
  03100 Nummela

  Kartta

 • Niittypolku

  Pillistöntaival 14
  03100 Nummela

  Kartta