Hem
Yhteystiedot

Palvelukoti Lounatuuli, Äänekoski

Palvelukoti Lounatuuli Äänekoskella tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista 16 kehitysvammaiselle henkilölle.

Asuminen

Lounatuuli sijaitsee Äänekosken keskustan läheisyydessä. Sijainti mahdollistaa kaikkien Äänekosken tarjoamien palveluiden ja toiminnan helpon käytön. Asuminen toteutuu yksikössä sijaitsevissa omissa asunnoissa tai huoneissa, ja toiminta perustuu aina asukkaiden omiin, yksilöllisiin tarpeisiin ja toiveisiin.

Aktiivista arkea

Lounatuulen asukkaiden päivät täyttyvät arjen normaalitoimien lisäksi työtoiminnoista, opiskelusta ja erilaisista harrastusryhmistä sekä liikunta-aktiviteeteista. Lounatuulessa toimii kaksi bändiä: Soittoniekat ja Mustalanka. Asukkailla on mahdollisuus käydä kaksi kertaa viikossa Härkälän työtoimintapajassa, joka sijaitsee noin 1,5 km päässä Lounatuulesta. Härkälässä toimii kokkikerho, jossa valmistetaan herkullisia aterioita, tehdään käsitöitä ja valmistetaan uistimia yhdessä muista toimipisteistä tulevien asukkaiden kanssa.

Tarjolla on myös toiminnallisia ja liikunnallisia aktiviteetteja kuten salibandy, koripallo, vesijumppa, kuntosali ja valokuvauskerho. Ryhmissä on mahdollisuus tutustua ympäröivän yhteisön muihin asukkaisiin, löytää kavereita ja uusia harrastuksia. Lounatuulessa kehitetään kuntoutus- ja virikeohjaajan johdolla aktiivisesti vertaistukitoimintaa, suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä leirejä ja matkoja sekä järjestetään juhlia ja tapahtumia.

Kehitysvammaisten palvelu- ja ryhmäkotimme tarjoavat turvallista ja virikkeellistä arkea kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus. Toiminnallisuus tarkoittaa meille aktiivista arkea. Yhteisöllisyys on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja aitoa läsnäoloa. Turvallisuus tarkoittaa kodissamme kokemusta muun muassa turvallisesta asuinympäristöstä.

Ota yhteyttä