Hem
Yhteystiedot
Takaisin sivulle Hoivakodit ikäihmisille

Humana Kotikylä Onnelantie, Lappeenranta

Palvelukoti Onnelantie tarjoaa turvallisen kodin 44 asukkaalle, jotka tarvitsevat palveluasumista tai tehostettua palveluasumista.

 • Aktiviteetteja
 • Oma puutarha
 • Lähellä luontoa
 • Sauna
 • Turvaranneke
 • SävelSirkku
 • Musiikkia ja laulua
 • Tukipalvelut
 • Oma lääkäri
 • Lisäpalvelut
 • Esteettömät tilat
 • Kinestetiikkaosaamista

Asuminen

Lappeenrannassa sijaitseva Kotikylä Onnelantie koostuu 44 asunnosta kolmessa kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen vuokra-asunnoissa asukkailla on käytössä omat minikeittiöt ja osassa asunnoista on parveke. Kerroksessa on asuntoja myös pariskunnille. Asuntojen koot vaihtelevat 24-40 neliön välillä. Kerros on tarkoitettu asukkaille, jotka ovat kevyemmän palveluasumisen tarpeessa.

Tehostetussa palveluasumisessa 2. ja 3. kerroksessa asukkailla on oma makuuhuone sekä esteetön wc- ja suihkutila. Ruokailu- ja oleskelutilat ovat yhteiset. Asuntojen koot vaihtelevat 17,5-20,5 neliön välillä. Alakerrassa on nykyaikainen ikäihmisten tarpeet huomioiden suunniteltu sauna. Pihassa on mukava grillikatos, keinu ja penkkejä, joissa voi viettää aikaa luontoa ihastellen

Aktiviteetit

Kuntoutusnäkökulma ja toimintakyvyn ylläpitäminen ovat osa palvelukodin jokapäiväistä toimintaa. Asukkaita ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineiden avulla tai ilman. Fysioterapeutti ohjaa asukkaille soveltuvia harjoitteita ja opastaa apuvälineiden käytössä. Fysioterapeutti palvelee asukkaita arkipäivisin.

Käytössämme on SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jossa on ikäihmisille sopivaa mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia: asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka.

Keskustelemme asukkaiden kanssa, millaisia kiinnostuksenkohteita heillä on ja millaiset aktiviteetit ja harrastukset voisivat sopia heille. Omaiset voivat halutessaan täyttää asukkaan kanssa elämänkaarikyselyn, josta työntekijämme saavat lisätietoa siitä, millaiseen elämäntapaan asukas on tottunut ja mistä asioista hän pitää.

Mikäli lukeminen kiinnostaa, kirjojen lainaus onnistuu henkilökunnan opastuksella. Neuvomme tarvittaessa myös äänikirjojen käytössä. Seurakunta järjestää asukkaille hartauden kerran kuussa, ja SPR:n piristäjistä käy laulattaja vierailulla kuukausittain.

Ruokailu

Ruokailutilanteet ovat tärkeitä yhteisiä hetkiä päivässä, jolloin kokoonnumme yhteiseen oleskelutilaan nauttimaan ruoasta ja toisten asukkaiden sekä henkilökunnan seurasta. Pyrimme tekemään ruokailuhetkistä kotoisia ja viihtyisiä. Mikäli asukas ruokailee mieluummin yksin tai vaikkapa vierailulla olevien läheistensä kanssa, ruokailu onnistuu myös omassa huoneessa.

Monipuolinen ja ravitseva ruoka valmistetaan läheisessä Lauran keittiössä ja tuodaan kaksi kertaa päivässä Onnelantielle.

Arjen lisäksi Onnelantiellä vietetään juhlia. Muun muassa jouluna, pääsiäisenä ja vappuna on tarjolla oma juhlallinen ruokailu teemaan sopivine koristeluineen. Juhlistamme myös asukkaiden merkkipäiviä heidän toivomustensa mukaisesti.

Hoiva ja huolenpito

Jokaisen asukkaan tarpeet kartoitetaan yksilöllisesti ja palvelut räätälöidään niiden mukaan. Kaikki tähtää siihen, että asukkaan toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvänä ja hän voisi elää kodissaan mielekästä ja turvallista arkea.

Turvarannekkeet tuovat asumiseen lisää turvallisuutta. Paikallisten terveyspalvelujen lisäksi hoitajat pitävät huolta siitä, että asukkaiden terveydenhoidon kokonaisuus on hyvin hallinnassa ja toimivaa. Lääkäripalvelut ovat saatavilla Onnelantiellä kerran viikossa.

Kotikylä

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallisuus muodostuu muun muassa näistä aktiviteeteista:

 • Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
 • Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
 • Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
 • SävelSirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa. RAI-toimintakykyarviointiin perustuvassa hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle, ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

Yhteystiedot