Hem
Kaksi henkilöä kävelee tiellä.

Ottaa yhteyttä

Sijoituspyyntö

Osoite

Mäntylänkatu 35 94100 Kemi

Tukipalvelut Hemma

Tukipalvelut Hemma on kodinomainen 11-paikkainen tukiasumispalvelu yksikkö. Hemma on tarkoitettu asiakkaille, joiden sairauden/riippuvuuden tilanne on saatu tasapainoon vuorokausirytmin ja arjenhallinnan osa-alueilta. Hemman toiminta perustuu elämänhallinnan- ja mielenterveystaitojen tunnistamiseen ja oppimiseen.

Tarjoamme asiakkaille

Tukipalvelut Hemma tarjoaa kuntouttavaa tukiasumispalvelua päihde- ja mielenterveyskuntoutujille osana hoitoketjua. Tukipalvelut Hemman ammattitaitoinen henkilöstö on paikalla arkisin klo 8-19 sekä lauantaina 8-16. Sunnuntaisin ja arkipyhisin Hemmassa ei ole henkilökuntaa paikalla. 

Asuminen

Hemma on tarkoitettu asiakkaille, joiden sairauden/riippuvuuden tilanne on saatu tasapainoon vuorokausirytmin ja arjenhallinnan osa-alueilta.

Kuntoutumisen edetessä asiakkaan toimintaa ohjataan aktiivisesti itsenäisempään suuntaan. Tukipalvelut Hemmassa asutaan vuokrasuhteessa. Myös intervallijaksot ovat yksikössä mahdollisia. Hemmaan muuttava asiakas tarvitsee maksusitoumuksen. Tukipalvelut Hemma sijoittuu hoitopolkumallin loppupäähän.

Asiakkaat asuvat kodinomaisesti joko kahden hengen soluasunnossa tai omassa yksiössä. Jokaisessa asunnossa on oma keittiö ja wc-/suihkutilat. 

Hoitoideologia

Tukipalvelut Hemman hoitoideologia perustuu yhteisöhoitomalliin sekä elämänhallinnan- ja mielenterveystaitojen tunnistamiseen ja oppimiseen ratkaisukeskeisen ajattelun viitekehyksellä.

Tärkeää on saavuttaa asiakkaan kanssa ymmärrys henkilökohtaisen sairauden/riippuvuuden ilmenemismuotoihin ja hallintaan. Tukipalvelut Hemman hoitoideologia on jaettu seuraaviin teemoihin: virkistys- ja virikepäivä, mieli ja keho, Green Care, omaterveys ja hyvinvointi, oman elämän hallinta, sekä yhteisöllisyys. Yhteisö kantaa myös vastuuta päivän askareista yhteisöhoidon mukaisesti. Vastuuta jaetaan yhteisten tilojen siistimiseen sekä ateria huoltoon liittyen. Vastuualueet vaihtuvat säännöllisesti

Kokonaisvaltaista kuntoutusta

Tukipalvelut Hemma tarjoaa hoitoideologian mukaisesti kuntouttavan viikko-ohjelman, joka sisältää päivittäisen ulkoilun ja toiminnallisia/liikunnallisia ryhmiä. Viikko-ohjelmaa toteutetaan keskustelun, tietopohjaisten ryhmien, Green Caren, taiteen ja monenlaisten teemaprojektien kautta. Myös uimahallilla ja kuntosalilla käynti sekä keilaus kuuluvat ohjelman aktiviteetteihin.

Asiakasta motivoidaan tilanteen parantuessa siirtymään kuntoutuspolulle Botnia 24h:n hoitopolkumallin mukaisesti Avotukiasunnot Horisonttiin.

Osoite

Mäntylänkatu 35 94100 Kemi

Osoite

Emma Hooli

Yksikön päällikkö