Hem
Yhteystiedot

Päihde Hjelppi

Päihde Hjelppi on yhteisöhoidon periaatteella toimiva 6-paikkainen päihdekuntoutuslaitos lähellä Kemin keskustaa. Tavoitteena on päihdekierteen katkaiseminen ja avohoidon piirissä jatkuvan kokonaisvaltaisen kuntoutumisprosessin käynnistäminen. Palveluihin kuuluu myös korvaushoidon laitosaloitus ja intensiivijaksot.

Päihdekatkaisu ja kuntoutus

Päihdekuntoutuslaitos Hjelpin toiminta-ajatuksena on tuottaa päihderiippuvaisille asiakkaille päihdekatkaisu- ja kuntoutuspalveluita. Hjelpin kuntoutusideologia perustuu yksilön kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen, jossa vuorovaikutuksella ja kuulluksi tulemisella on suuri merkitys. Katkaisu- ja kuntoutusjaksoilla pääpaino on psykososiaalisissa menetelmissä lääkehoidon ohella. Katkaisu- ja vieroitushoidot sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutus toteutetaan aina yhteistyössä lähettävän tahon kanssa, jotta palvelut ovat tarkoituksenmukaisia. Asiakas voi tulla hoitojaksolle maanantaista perjantaihin kello 8.00-15.00 välisenä aikana.

Henkilöstömme koostuu kuntouttavalla työotteella työskentelevistä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista. Henkilöstö on paikalla ympäri vuorokauden. Päihde Hjelppi on osa hoitopolkumalliamme. Asiakkaalla on mahdollisuus siirtyä Päihde Hjelpin hoitojakson jälkeen Botnia 24h:n hoitopolkumallin mukaisesti Hoivakoti Herukkaan, Kuntoutuskoti Harmoniaan tai Tukipalvelut Hemmaan.

Hoitomenetelmät

 

  • Yksilökeskustelut
  • Monimuotoiset ryhmät päivittäin
  • Korva-akupunktio
  • Rentoutuminen
  • Motivoiva haastattelu
  • Liikunta

Kuntoutuksen tavoitteena on päihdekierteen pysäyttäminen ja vieroitusoireiden helpottaminen. Tässä auttaa oman retkahtamisprosessin tunnistaminen, raittiiden elämäntapojen oppiminen ja raittiuteen tukeva verkosto.

Miten hoitoon?

Hoitoontulo vaatii hoitolähetteen oman kunnan A-klinikalta, päihdetyöntekijältä tai sosiaalityöntekijältä. Hjelppi on Kelan hyväksymä laitos, joten hoitojakso kerryttää hoitokattoa julkiseen terveydenhuoltoon. Tämä ei kuitenkaan poista hoidon omavastuukustannusta.

Yhteystiedot