Hem
Yhteystiedot

Avotukiasunnot Horisontti

Avotukiasunnot Horisontti on jatkumo päihde- ja mielenterveyskuntoutujille Tukipalvelut Hemman jälkeen kohti itsenäistä elämää Kemi-Tornio -alueella.

Avotukiasuminen

Avotukiasunnot Horisontti on Botnia 24h -hoitopolkuun kuuluva päihde- ja mielenterveyskuntoutujille tarkoitettu jatkumo kohti itsenäistä elämää. Horisontissa asuminen räätälöidään yksilöllisten tarpeiden mukaan tiiviissä yhteistyössä lähettävän tahon ja lähiverkoston kanssa. Avotukiasunnot Horisonttiin voi muuttaa ainoastaan Tukipalvelut Hemmassa toteutuneen tukiasumisen jälkeen.

Horisontti sijoittuu viimeiseksi yksiköksi Botnian hoitopolkumallissa. Kun asukas kotiutuu uuteen ympäristöön, kevennetään tukitoimia Horisontin tarjoamana. Ennen yhteistyön päättymistä Horisontti ohjaa asukkaan avopalveluiden piiriin asuinkunnassaan.

Avotukiasunnot Horisontin asunto etsitään yhdessä vapailta markkinoilta. Botnia vuokraa asunnon ja välitysvuokraa sen Horisonttiin muuttavalle. Avotukiasunto voi sijaita Kemin, Keminmaan tai Tornion alueella. Avotukiasunnot Horisontissa asumisen reunaehdoista sovitaan yhdessä kirjallisesti.

Sovittavia asioita ovat muun muassa

  • Kotikäyntien määrä
  • Asukkaan osallistuminen Tukipalvelut Hemman toimintaan
  • Lääkehoidon toteutus
  • Mahdolliset asunnossa käyvät yövieraat (lapset, kumppani, sukulaiset)

Avotukiasunto Horisontti jatkaa Tukipalvelut Hemman hoitoideologiaa juurruttamalla jo opittua uuteen ympäristöön.

Yhteystiedot