Hem

Auttamisen halu ja omat kokemukset johdattivat haaveiden urapolulle

Julkaistu: 2023-11-14

Susanna Skinnari löysi oman paikkansa työelämässä, kun hän toteutti haaveensa muiden auttamisesta. Työskennellessään kausityöntekijänä Humanan lastensuojeluyksikössä hän tuntee merkityksellisyyttä päivittäin ja iloitsee siitä, kun saa olla nuorelle turvallinen aikuinen. Lue Skinnarin uratarina.

Susanna Skinnari valmistui lähihoitajaksi kymmenen vuotta sitten. Tie omaan ammattiin ei ollut suora, sillä aiemmin Skinnari oli opiskellut media-assistentiksi sekä kokiksi. Lopulta kumpikaan ammatti ei tuntunut omalta, sillä takaraivossa oli ajatus siitä, että hänen paikkansa olisi lasten ja nuorten parissa. Skinnari päätyi hakemaan lähihoitajan koulutukseen ja vuodesta 2013 asti hän on tehnyt alan töitä esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa. Kesällä 2023 hän aloitti kausityöntekijänä Humanan lastensuojeluyksikkö Rekolanniityssä.

– Minulla oli tuttuja töissä Rekolanniityssä ja sanoin joskus, että olisipa kiva nähdä työuran aikana myös tämä lastensuojelun puoli. Minulle vastattiin heti, että hae meille kesätöihin, Skinnari muistelee.

Skinnari toimii vapaa-ajallaan pesäpallovalmentajana ja hän epäilikin alkuun, olisiko hänen mahdollista saada Rekolanniityltä työvuoroja, jotka sopivat omaan arkeen. Se ei ollut ongelma vaan kesä sujui niin hyvin, että työt lastensuojeluyksikössä jatkuvat edelleen.

 

Työn merkityksellisyyden tuntee päivittäin

 
Sosiaali- ja terveysalalla Skinnaria kiehtoo ennen kaikkea mahdollisuus auttaa muita. Hän tuntee työssään merkityksellisyyttä päivittäin. Jo se tuntuu arjessa isolta asialta, kun nuoret kiittävät esimerkiksi ruuasta.  

– Tiedän, että monilla lapsilla ja nuorilla on vaikeaa. Siksi haluan olla heille turvallinen aikuinen. Työssäni tapaan nuoria, joilla ei ole ketään muuta aikuista, jolle jutella ja kertoa omista huolista. Minulla on myös omakohtaista kokemusta siitä, että vaikeista asioista voi selvitä, Skinnari kertoo.

Päivittäisessä työssään Skinnari kohtaa nuorten vaikeita hetkiä ja on läsnä myös huonoina päivinä, kun jokaisen aikuisen naama ärsyttää. Skinnari muistaa elävästi hetken, kun yksi nuorista ei tuntunut lämpenevän hänelle millään, mutta Skinnarin palatessa pieneltä vapaalta töihin, nuori tuli yllättäen halaamaan häntä.

– Siinä hetkessä tajusin, että teen työni hyvin. Se halaus oli eräänlainen herätys itselleni, että tämä ala on oma juttuni. Muita tärkeitä kohtaamisia työssäni on, kun puhun nuorten kanssa heidän ihmissuhdeasioistaan ja he saattavat kysyä minulta neuvoa oman elämän eri käänteisiin, Skinnari sanoo.

 

Rekolanniityssä kausityöntekijä saa tukea ja vastuuta

Skinnari kiittää Rekolanniityn tiimiä, joka otti vastaan kausityöntekijän hyvin ja avoimin mielin. Työyhteisöllä on Skinnarille suuri merkitys ja hänelle on tärkeää, että töihin on kiva mennä. Rekolanniityssä jokainen saa olla oma itsensä ja myös vastuuta tarjotaan sopivasti. Apua ja neuvoja saa aina, kun niitä tarvitsee.

Työpaikalla on huomioitu hyvin myös Skinnarin muu elämä ja toiveet työvuoroista. Kiitosta saa lisäksi oma joustava esihenkilö, jonka tukeen voi turvautua joka tilanteessa. Työhönsä tyytyväinen Skinnari toivoo, että saa jatkossakin työskennellä Humanalla ja Rekolanniityllä.  

– Töissä on saanut oppia jatkuvasti uutta. Esimerkiksi kaikki työn lakipykäliin liittyvät asiat ovat sellaisia, joista opin edelleen päivittäin lisää. Olen myös saanut lääkeluvat Humanalla työskennellessäni, Skinnari listaa.

Muille kausityöntekijöille ja kesätyöpaikan hakemista pohtiville Skinnarilla on rohkaisevat terveiset:

– Paikkaa kannattaa ehdottomasti hakea! Humanalla omaan työnkuvaan voi vaikuttaa ja uskon, että kaikissa Humanan yksiköissä on panostettu hyvään työilmapiiriin ja yhteishenkeen.  

Tutustu Humanan avoimiin työpaikkoihin https://ura.humana.fi/

Lue lisää artikkeleita: hyvinvaikuttajat.fi