Hem

Lastensuojeluyksikkö Paimionmarkki on saanut ensimmäiset asukkaat

Julkaistu: 2019-09-13

Elokuussa avatun lastensuojeluyksikkö Paimionmarkin toiminta on lähtenyt hienosti käyntiin Paimion Askalassa. Seitsenpaikkainen erityisyksikkö alkaa vähitellen täyttyä nuorista asukkaista. Toinen seitsenpaikkainen erityisyksikkö avataan myöhemmin tänä vuonna.

”Työporukka on innostunutta ja odottaa kovasti, että talo täyttyisi lapsista. Henkilöstöllä on ollut aikaa tutustua toisiinsa sekä perehtyä toimintatapoihin ja tiloihin. Avoimia ovia vietimme 6. syyskuuta, jolloin tupa oli täynnä yhteistyökumppaneita”, Nuorisokoti Valokkiin kuuluvan Paimionmarkin yksikönjohtaja Heidi Vuori kertoo.

Paimionmarkin tiloista on pyritty tekemään kodinomaisia ja viihtyisiä.

”Koska tilat ovat täysin saneeratut, on kaikki uutta ja raikasta. Arkkitehti on valinnut kirkkaan ja raikkaan värimaailman, jota olen pyrkinyt sisutuksen avulla jatkamaan ja tuomaan esiin”, Heidi Vuori kuvailee.

Lastensuojeluyksikkö Paimionmarkki sijaitsee rauhallisessa ympäristössä luonnon keskellä, noin kolme kilometriä Paimion keskustasta. Yksiköt ovat intensiivisen tuen erityisyksiköitä, jotka tarjoavat apua haastavan elämäntilanteen omaaville lapsille ja nuorille.

Ensimmäiseen yksikköön henkilöstö rekrytoitiin viime keväänä.

”Kaiken kaikkiaan alalla on tällä hetkellä joka puolella haasteita löytää pätevää henkilöstöä. Onnistuimme kuitenkin mielestäni erinomaisesti. Valtaosalla meistä on paljon kokemusta lastensuojelun sijaishuollon laitostyöstä ja lisäksi alan täydennyskoulutuksia. Meillä on itseni lisäksi yksi fysioterapeutti, yksi sairaanhoitaja, yksi yhteisöpedagogi, kolme sosionomia ja kaksi lähihoitajaa”, sosionomiksi, sairaanhoitajaksi ja terveydenhoitajaksi valmistunut Vuori sanoo tyytyväisenä.

Hän on kokenut uuden yksikön toiminnan rakentamisen antoisana:

”On hienoa nähdä, miten työporukka hioutuu ja hitsautuu yhteen ja löytää pikkuhiljaa oman yhteisen tavan toimia ja olla. Innostuneisuus ja motivaatio näkyvät kaikista. Talo alkaa hiljalleen täyttyä lapsista ja Paimionmarkki alkaa elää ja hengittää. Lapset ja nuoret perheineenhän tämän työn sisällön tekevät. On hienoa nähdä, miten lapset ja perheet saavuttavat luottamuksen henkilökunnan kanssa”.

Lisätietoja:

Yksikönjohtaja
Heidi Vuori
Puh. 050 475 7358
heidi.vuori@arjessa.fi

Toiminnanjohtaja
Topi Oikarainen
Puh. 050 505 7429
topi.oikarainen@arjessa.fi