Hem

Viranomainen on puuttunut Ruotsissa toimivan Humana Assistans AB:n toimintaan

Julkaistu: 2023-02-01

Ruotsin valvova viranomainen on päättänyt perua Humana-konserniin kuuluvan Humana Assistans AB:n toimiluvan. 31.1.2023 annetun päätöksen mukaisesti Humana Assistansin on lopetettava toimintansa 10.2.2023 mennessä. Humana on Ruotsissa ryhtynyt välittömiin toimenpiteisiin kumotakseen päätöksen oikeudessa.

Humana Assistans on yksi Humana-konsernin viidestä toimialueesta. Sen ydintoimintaa on henkilökohtaisen avun palvelu.

Valvova viranomainen (Swedish Health and Social Care Inspectorate) perustaa päätöksensä näkemykseen, jonka mukaisesti Humana Assistansin toiminnassa on ollut puutteita liittyen ilmoitusvelvollisuuteen, palveluntuottajan ja työnantajan vastuisiin sekä kykyyn kehittää ja taata toimintansa laatu.

Humana Assistansin mukaan yhtiöllä on käytössään toimivat prosessit, jotka takaavat lainmukaisuuden, ja siten kyky korjata mahdolliset poikkeamat.

Humana on Ruotsissa vedonnut oikeuteen, jotta viranomaispäätös ei saisi lainvoimaa, vaan tapaus käsiteltäisiin hallinto-oikeudessa. Samanaikaisesti Humana Assistans tekee kaikkensa huolehtiakseen, että sen asiakkaat eivät jää vaille apua.

Suomessa Humana ei tarjoa henkilökohtaisen avun palvelua, eikä päätös liity Humana Suomen toimintaan.

Median kysymyksiin tähän aiheeseen liittyen vastaa Ruotsissa Patrik Silverudd: +46 76 611 21 11, patrik.silverudd@humana.se.