Hem

Niittysarassa lapset saavat asiantuntevaa tukea ja laadukkaan toimintaympäristön

Julkaistu: 2023-03-10

Pohjois-Pohjanmaalle, Limingan Tupokseen, avautuu maaliskuussa Humanan erityistason lastensuojeluyksikkö Niittysara, jossa keskitytään psyykkisesti oireilevien lasten ja nuorten voimavarojen vahvistamiseen. Uudet hirsirakenteiset tilat on suunniteltu nimenomaisesti sijaishuollon yksikön toimintaa varten.

Humanan Niittysara on moderni lastensuojeluyksikkö, jossa tavoitellaan ohjattua ja vakauttavaa arkea psyykkisesti oireilevien lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi ja elämänhallinnan taitojen kehittämiseksi. Henkilöstöllä on sekä neuropsykiatrista että traumaosaamista, ja toiminta tapahtuu uusissa, hirsirakenteisissa tiloissa, jotka on suunniteltu sekä lasten että henkilöstön hyvinvointia ajatellen. 

– Hirsirakenteinen toimintaympäristömme on aistiystävällinen, ergonominen ja allergisoimaton. Nämä fyysiset rakenteet tukevat laadukasta lastensuojelutyötämme, jossa omaohjaaja huomioi jokaisen Niittysarassa asuvan lapsen ja hänen perheensä yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti, kuvailee yksikönjohtaja Sanni Pietilä. 

Omaohjaajatyöskentelyn ohella Niittysaran arjessa korostuu turvallinen struktuuri. Henkilökohtaiset viikko-ohjelmat auttavat saamaan lasten ja nuorten elämää haittaavat oireet hallintaan. Elämä on toiminnallista ja lapsia osallistavaa. 

Toiminnallisuutta ja osallistavuutta tukevat Tupoksen alueen lähipalvelut sekä monipuoliset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja harrastamiseen. Limingasta, Kempeleeltä ja Oulusta löytyvät myös monipuoliset mahdollisuudet kulttuurin ja urheilun harrastamiseen. 

Tutustu Niittysaraan