Hem

Joutsenkulman hoivakotia kohtaan esitetyt syytökset YLEn MOT-ohjelmassa

Julkaistu: 2024-01-22

YLEn MOT-dokumentissa ja sen pohjalta tehdyssä nettiartikkelissa esitetään vakavia syytöksiä Joutsenkulman hoivakotia kohtaan.

Joutsenkulman hoivakodin on vaikea ottaa kantaa yksittäisen asukkaan omaisen kommentteihin, koska jokaisen asukkaan tietosuoja on meille kunnia-asia.

Joutsenkulman työyhteisö on kuitenkin äärimmäisen pahoillaan siitä, että tätä omaista ei olla osattu kohdata organisaation arvojen mukaisesti. Myös jutun tehneelle toimittajalle olemme kertoneet, että hoivatyössä voi tapahtua virheitä ja jos niitä tapahtuu, ne käsitellään aina henkilökohtaisesti kaikkien asianosaisten kanssa. Asianosaisia ovat niin asukas, hänen omaisensa kuin vaikkapa palvelun tilaava asiakas.

Joutsenkulma oli 1,5 vuotta viranomaisvalvonnassa, joka päätettiin heinäkuussa 2023 tarpeettomana. Joutsenkulman näkökulmasta valvonta oli hyvä asia ja tuki yksikön omavalvontaa, jolla varmistamme hoivan laadun ja sen, että epäkohtiin puututaan välittömästi.

Joutsenkulman hoivakoti toimii palvelusetelituottajana Varkauden alueella, eli asukas valitsee itse yksikön, jossa haluaa tulla palvelluksi. Viimeisimmässä koko vuoden asiakastyytyväisyysmittauksessa Joutsenkulman suosittelukeskiarvo oli 9,06 asteikolla 1–10.