Hem

Ensimmäiset asukkaat ovat muuttaneet lastensuojeluyksikkö Metsäraittiin

Julkaistu: 2020-11-06

Lokakuussa Vantaalle avatun lastensuojeluyksikkö Metsäraitin vahvuusalueena on psykiatrinen osaaminen sekä päihdeongelmien hoito ja ennaltaehkäisy. Tällaisia palveluita tarjoavista yksiköistä on ollut kentällä tarvetta.

”Tunnelma on innostunut ja odottava. Nyt on Metsän yksikkö avoinna ja ensimmäiset lapset ovat jo muuttaneet yksikköön. Raitti avautuu vielä tässä kuussa. Puolet ohjaajista on aloittanut työskentelyn ja rivit täyttyvät Raitin aloituksen myötä”, Lastensuojeluyksikkö Metsäraitin yksikönjohtajat Mikko Ketvell ja Jonna Takala kertovat yksikön avajaistunnelmista.

Lastensuojeluyksikkö Metsäraitti käsittää kaksi 7-paikkaista erityisyksikköä: Metsän vahvuusalueena on psykiatrinen osaaminen ja Raitissa löytyy erityisosaamista päihdeongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Molemmat yksiköt on tarkoitettu huostaanotetuille tai avohuollon tukitoimin sijoitetuille 11–17-vuotiaille lapsille ja nuorille.

”Kun Metsäraittia on aloitettu Humanalla suunnittelemaan, on nimenomaan meidän profiilin tyyppisistä paikoista ollut tarvetta, kun asiasta on lähikuntien edustajien kanssa keskusteltu. Tämä on vain vahvistunut toimintaa käynnistettäessä”, Ketvell ja Takala toteavat.

Yksikön rakentaminen on ollut Ketvellin ja Takalan mukaan erittäin mielenkiintoista, sillä he ovat päässeet jo varhaisessa vaiheessa mukaan toiminnan suunnittelemiseen ja itse yksikön tilojen muokkaamiseen. ”Työtä yksikön alkuun laittaminen on vaatinut paljon, mutta sitä on ollut ilo tehdä”, Ketvell ja Takala kertovat.

Metsäraitti on kodinomainen yksikkö, joka sijaitsee isossa omakotitalossa keskellä rauhallista omakotitaloaluetta Vantaan Asolassa. Tiloista löytyy jokaisen lapsen oman makuuhuoneen lisäksi pelihuone, kodinhoitohuone, takkahuone ja sauna terasseineen. ”Talon ympärillä on myös pieni piha, missä onnistuvat niin pallopelit kuin istuskelu huvimajassa oman omenapuun antimista nauttien”, Ketvell ja Takala kuvailevat.

Lue lisää Metsäraitista