Hem

Sairaanhoitaja Zanna

”Pidän työstäni, koska saan olla ihmisten kanssa tekemisissä, minulla on mahdollisuus kehittyä ja oppia jatkuvasti uutta.” Žanna pitää työtään vaihtelevana ja nauttii siitä, että saa tehdä töitä hyvähenkisessä työyhteisössä. Hoitotyö on toisinaan hyvin raskasta niin fyysisesti kuin henkisestikin, jaksamisessa auttaa työyhteisön tuki. ”Se ei ole itsestään selvää, että työstä saa palautetta. Sillanpää-kodissa ilmapiiri on hyvin kannustava. Saan tukea paitsi esimieheltä ja työkavereilta, niin myös omaisilta.”

Žanna on työskennellyt terveydenhoitoalalla yhteensä yli 30 vuotta, niistä viimeiset kolme vuotta Suomessa. ”Olen iloinen, että olen päässyt näkemään, miten terveydenhuolto on järjestetty Suomessa.” Sillanpää-kodille Žanna on tullut töihin keväällä 2015. Hän oli lähettänyt hieman aikaisemmin työhakemuksen yksikköön ja maaliskuussa tuli sitten kutsu työhaastatteluun, silloin hän myös aloitti sairaanhoitajan työt yksikössä. Kotiutumista Suomeen ja Etelä-Pohjanmaalle on auttanut se, että myös Žannan pojan perhe asuu täällä.

Žanna opiskeli Virossa ensin terveydenhoitokoulussa suomalaista ensihoitajan tutkintoa vastaavan tutkinnon. Myöhemmin hän valmistui Tallinnan Terveydenhoidon korkeakoulusta sairaanhoitajaksi. Žannan työtehtäviin kuuluu vanhusten perushoidon lisäksi myös sairaanhoidolliset tehtävät, kuten lääkehoidosta vastaaminen, näytteiden otto, vanhusten terveydentilan seuraaminen, sekä tärkeänä osana yhteydenpito omaisten kanssa. ”Pidän siitä, että olen saanut paljon vastuuta ja työni on haastavaa.”

Žanna haaveilee tulevaisuudessa saavansa mahdollisuuden kouluttautua lisää nimenomaan vanhustyön alalla. ”Toivon, että saisin jatkaa tällä alalla ja tässä työssä. Minulla on ollut onnea työpaikan suhteen. Olen saanut hyvän perehdytyksen ja mikä parasta, minulla on ollut ihanat ja mukavat työkaverit!”