Hem

Ronja

Lähihoitajaksi valmistunut, ja parhaillaan terveydenhoitajaopintoja suorittava Ronja työskenteli kesän Humana Kotikylä Lipporannassa Oulussa.


Mitä työhösi kuuluu?

Työni on kolmivuorotyötä lähihoitajana. Eli lyhyesti sanottuna työhöni kuuluu ikäihmisten kokonaisvaltainen hoito ja huolenpito sekä asukkaiden kanssa ulkoilu ja virikkeiden ohjaaminen.

Miten päädyit kesätöihin Humanaan?

Kesätöihin Humanalle päädyin ystäväni kautta. Tutustuimme edellisenä kesänä työpaikalla ja hän vinkkasi minulle Kotikylä Lipporantaa. Alkukeväästä olin yhteydessä palveluvastaavaan ja hän kutsui minut työhaastatteluun.

Mikä on ollut työssäsi parasta?

Työssäni parasta on ehdottomasti asiakkaiden ja asukkaiden hymyt ja kiitollisuus. Tulee itselle hyvä olo siitä, kun asiakkaat ja asukkaat toteavat, että olen päätynyt oikealle alalle. Toki ihanat työkaverit sekä esihenkilöt tekevät sen, että työ on mielekästä.

Mitä olet oppinut kesätyösi aikana?

Olen ennen kaikkea oppinut erilaisten asukkaiden kohtaamista. Ammatillinen kasvu ei lopu koskaan tällä alalla, siksi hoitajana työskennellessä tulee muistaa, että koskaan et ole valmis, aina oppii ja kehittyy lisää.

Mitä suunnitelmia sinulla on kesän jälkeen?

Terveydenhoitajaopinnot jatkuvat töiden jälkeen. Tarkoituksena olisi valmistua 1,5 vuoden päästä ja päästä työskentelemään terveydenhoitajana.

Miksi suosittelisit muille Humanaa kesätyöpaikkana?

Humanan Kotikylä Lipporanta tarjoaa mahdollisuuden ikäihmisten parissa työskentelyyn. Minut otettiin Kotikylä Lipporannassa vastaan lämpimästi ja koin olevani erittäin tervetullut työyhteisöön.

 

Ronja_kesätyö.jpg